TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Донесена одлука, една од скопските улици ќе го носи името Никола Младенов

Фокус - 24.02.2021

Познатите улици во Скопје чии имиња беа сменети во времето на ВМРО-ДПМНЕ пак ќе се викаат по старо. На вечерашната седница на Советот на Град Скопје е усвоена листата на регистарот на имиња на скопските улици, со што се враќаат старите имиња како ...

Неуспешен обид да се симне од дневен ред точката за преименување на улиците

Слободен Печат - 23.02.2021

Градските советници од опозицијата, на денешната седница на Советот, не успеаја да ја тргнат од дневен ред точката за промена на имињата на улиците, плоштадите и мостовите. Ирена Мишева, поранешната претседателка на Советот, Јелена Жугиќ, Ерџан ...

Советот на Скопје ќе решава за списокот со имиња, опозицијата веќе рече – не!

Слободен Печат - 23.02.2021

Денеска Советот на Град Скопје треба да расправа за предлогот за дополнување на листата на имиња на улици, плоштади и мостови на подрачјето на град Скопје. Веќе е познато дека се предложени 570 нови и стари имиња на значајни личности, места, настани ...

Голем дел од скопјани се против нови имиња на улиците, и бранителите се кренаа, но Советот денеска расправа

Скопско Ехо - 23.02.2021

Денеска на седница на Советот на Град Скопје е расправата за 570 нови имиња на улици, плоштади, мостови во главниот град. Предлог листа која што од старт наиде на отпор од граѓаните пред се заради тоа што луѓето се против трошењето на нивните пари ...

Скопјани се против трошење пари за нови имиња на улиците

Скопје инфо - 23.02.2021

Денеска на седница на Советот на Град Скопје е расправата за 570 нови имиња на улици, плоштади, мостови во главниот град. Предлог листа која што од старт наиде на отпор од граѓаните пред се заради тоа што луѓето се против трошењето на нивните пари ...

Советот на Град Скопје денеска ќе решава за списокот со имиња на улиците

CivilMedia - 23.02.2021

Денеска Советот на Град Скопје треба да расправа за предлогот за дополнување на листата на имиња на улици, плоштади и мостови на подрачјето на град Скопје. Веќе е познато дека се предложени 570 нови и стари имиња на значајни личности, места, настани ...

Советот на Град Скопје денеска ќе решава за списокот со имиња на улиците

Република - 23.02.2021

Денеска Советот на Град Скопје треба да расправа за предлогот за дополнување на листата на имиња на улици, плоштади и мостови на подрачјето на град Скопје. Предложени 570 нови и стари имиња на значајни личности, места, настани и поими, кои во иднина ...

Седница на Советот на град Скопје за промена на имињата на улиците

Сител - 23.02.2021

Советот на Град Скопје денеска треба да расправа за предлогот за дополнување на листата на имиња на улици, плоштади и мостови на подрачјето на главниот град. Како што е веќе познато предложени се 570 нови и стари имиња на значајни личности, места, ...

Во Град Скопје утре седница за новите имиња на улици и други објекти

Алсат-М - 22.02.2021

Предлозите за нови имиња на патишта, плоштади, мостови и други инфраструктурни објекти во Скопје се очекува утре да добијат зелено светло на седницата на градскиот Совет. По бројните реакции во јавноста за некои од избраните имиња, посебната ...