TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се прошират 500 метри на Партизанска во Ѓорче Петров

+инфо - 16.12.2015

Денеска почна втората фаза од проектот за пробивање на 500 метри на булеварот Партизански одреди кон Ѓорче Петров. Булеварот ќе се пробие од новиот кружен тек кај Порта Влае се до кружниот тек кај црквата „Свети Петар и Павле“, кој е формиран помеѓу ...

Булеварот ,,Партизански Одреди‘‘ ќе се проширува од кружниот тек кај Порта Влае до кружниот во Ѓорче Петров

Сител - 16.12.2015

Најголемиот булевар во главниот град ќе го добие својот комплетен лик. До крајот на мај следната година Партизанска ќе биде проширена до кружниот тек на црквата Св. Петар и Павле. Станува збор за реконструкција на потег во должина од 500 метри со ...

Груевски на почетокот на градежните работи за пробивање на Партизанска кон Ѓорче

Нетпрес - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на почеток на градежни работи за пробивање на булеварот „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров. Настанот ќе се одржи на потегот кај новоизградениот кружен тек Порта ...

Булеварот Партизански одреди ќе се комплетира

Дневник - 16.12.2015

Екипи на фирмата „Пелагонија“ вчера ги почнаа градежните активности за втората фаза од пробивањето на булеварот Партизански одреди кон Ѓорче Петров, односно од новиот кружен тек кај Порта Влае до кружниот тек кај црквата „Свети Петар и Павле“.

Започнаа градежните работи од втората фаза од проектот за пробивање на булеварот „Партизански одреди“

Пулс24 - 16.12.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски, пратеници во Собранието на Република Македонија, поголем број на членови ...

Парите ќе се трошат за училишта, градинки и плоштади

Дневник - 14.12.2015

Шест од десетте скопски општини, Центар, Kарпош, Аеродром, Бутел, Сарај и Ѓорче Петров веќе имаат усвоени или буџетите за 2016 година им се пред усвојување и сите заедно ќе располагаат со вкупно 4,28 милијарди денари (69 милиони евра).

Започнуваат градежните работи за пробивање на „Партизанска“

Курир - 15.12.2015

На почетокот на градежните работи ќе присуствува градоначалникот на Град Скопје Коце ...

Започнуваат градежните работи за пробивање на „Партизанска“

Пулс24 - 15.12.2015

Градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булеварот „Партизански одреди”, ќе започнат утре. На почетокот на градежните работи ќе присуствува градоначалникот на Град Скопје Коце ...

Започнаа градежните работи за пробивање на „Партизанска“ (ФОТО)

Скопје инфо - 16.12.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Сокол Митровски, пратеници во Собранието на Република Македонија, поголем број на членови ...

Капитални проекти: Скопје ќе добие нови училишта, градинки и плоштади

Скопје инфо - 16.12.2015

Шест од десетте скопски општини, Центар, Kарпош, Аеродром, Бутел, Сарај и Ѓорче Петров веќе имаат усвоени или буџетите за 2016 година им се пред усвојување и сите заедно ќе располагаат со вкупно 4,28 милијарди денари (69 милиони евра).

Почна втората фаза за проширување на булеварот Партизански одреди (ФОТО)

МКД - 16.12.2015

Со овој проект ќе се продолжи пробивањето на булеварот „Партизански одреди" од новиот кружен тек кај Порта Влае, кој е формиран помеѓу булеварот „Партизански одреди„ и улиците „Ацо Шопов" и „Ѓорче Петров", па се до кружниот тек кај црквата „Свети ...

Започнуваат градежните работи за пробивање на „Партизанска“

Скопје инфо - 16.12.2015

Градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булеварот „Партизански одреди”, ќе започнат денеска. На почетокот на градежните работи ќе присуствува градоначалникот на Град Скопје Коце ...

Груевски: Работата со многу залагање дава одлични резултати

Вечер Прес - 16.12.2015

Рокот на изведба на овој проект е 180 работни дена а за неговата изведба Град Скопје ќе издвои околу 37.5 милиони денари а градежните работи ќе ги изведува Пелагонија од Гостивар. Уличното осветлување ќе го постави фирмата Електра Скопје а за истото ...

Пет капитални проекти во Скопје се изведуваат во исто време, инвестиција вредна 10 милиони евра

Курир - 16.12.2015

Се исполнува уште едно од ветувањата дадени во минатото и се решава уште еден сообраќаен проблем во Скопје. Денеска започнаа градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булеварот „Партизански одреди” кон Ѓорче Петров.

Во Скопје се изведуваат пет капитални проекти, инвестиција вредна 10 милиони евра

Република - 16.12.2015

Денеска започнаа градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булеварот „Партизански одреди” кон Ѓорче Петров. Со реализацијата на овој проект, Скопје ќе добие уште една нова, модерна сообраќајница, што значително ќе ја зголеми ...

Почна пробивањето на „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров

Утрински - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски и гардоначалниците на Град Скопје и на Ѓорче Петров Коце Трајановски и Сокол Митровски денеска го означија почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булевар „Партизански одреди“ кон Ѓорче ...

Почна пробивањето на „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров

Press24 - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски и гардоначалниците на Град Скопје и на Ѓорче Петров Коце Трајановски и Сокол Митровски денеска го означија почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булевар „Партизански одреди“ кон Ѓорче ...

Почна пробивањето на „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров

А1 On - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски и гардоначалниците на Град Скопје и на Ѓорче Петров Коце Трајановски и Сокол Митровски денеска го означија почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булевар „Партизански одреди“ кон Ѓорче ...

Започнаа градежните работи за проширување на „Партизанска“ во Ѓорче Петров

Телеграф - 16.12.2015

Ќе се продолжи пробивањето на булеварот „Партизански одреди“ од новиот кружен тек кај Порта Влае, кој е формиран меѓу булеварот „Партизански одреди“ и улиците „Ацо Шопов“ и „Ѓорче Петров“, па се до кружниот тек кај црквата „Свети Петар и Павле ...

Почна пробивањето на „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров

Репортер - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски и гардоначалниците на Град Скопје и на Ѓорче Петров Коце Трајановски и Сокол Митровски денеска го означија почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булевар „Партизански одреди“ кон Ѓорче ...

Пет капитални проекти во Скопје се изведуваат во исто време, инвестиција вредна 10 милиони евра

Press24 - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски истакна дека со постојаното заложување и со постојани проекти во сите делови од Скопје, полека но сигурно се решаваат сите сообраќајни проблеми кои со децении се таложеле.

Почна пробивањето на „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров

Lider - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски и гардоначалниците на Град Скопје и на Ѓорче Петров Коце Трајановски и Сокол Митровски денеска го означија почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булевар „Партизански одреди“ кон Ѓорче ...

Почна пробивањето на „Партизански одреди“ кон Ѓорче Петров

+инфо - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски и градоначалниците на Град Скопје и на Ѓорче Петров Коце Трајановски и Сокол Митровски денеска го означија почетокот на градежните работи на втората фаза од проектот за пробивање на булевар „Партизански одреди“ кон Ѓорче ...

Во Скопје истовремено се изведуваат пет капитални проекти

Пулс24 - 16.12.2015

Премиерот Никола Груевски истакна дека со постојаното заложување и со постојани проекти во сите делови од Скопје, полека но сигурно се решаваат сите сообраќајни проблеми кои со децении се таложеле.