TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните предупредуваат: Кај Алумина Пуцко петрол ќе гради џинови

МКД - 11.12.2023

Жителите на Тафталиџе со години се жалат дека последните години, по изградбата на новите згради џинови од 9-15 ката на ул ицата Прашка и на бул еварот 8 Септември, тие имаат проблем со водоводот, со струја та , со засенувањето на нивните домови, ...

Зеленило во плановите, бетон во реалноста: Екологистите го вклучија алармот за комплексот кај „Алумина“

Пари - 10.12.2023

Шест згради од девет до 14 ката и две кули со 25 и 35 ката ќе „никнат“ на просторот на некогашна „Алумина“, како инвестиција на „Пуцко Петрол“. Според 3Д презентацијата објавена на општинската веб-страница, зданијата се претставени со зеленило на ...

Ќе гради ли „Пуцко петрол“ висококатници на просторот кај „Алумина“ во скопски Карпош?

еМагазин - 09.12.2023

Нафтената фирма „Пуцко петрол“, која на јавноста пред се и е позната по бројните јавни тендери кои ги добива, од 2020 година е сопственик на земјиштето на просторот пред поранешната „Алумина“ во скопски Карпош, каде се предвидува драстична промена.