TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И фестивалот на античка драма „Стоби“ не доби ни денар државна помош за одржување

24 Вести - 11.02.2019

Фестивали и манифестации со долги традиции и од витално значење за културата на земјава останаа без пари или со симболични износи по објавувањето на распределбата на пари од годишната програма за култура.

Градоначалникот Коцевски побара темелно преиспитување на распределбата на средства во културата

Сител - 11.02.2019

Градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски на денешната прес-конференција остро реагираше што културната манифестација „Рацинови средби“ добила само 105 илјади денари, а без ниту денар останале и Интернационалниот фестивал на античка драма ...

И градоначалникот на Велес, Коцевски, остро реагира на распределбата на пари во културата

еМагазин - 11.02.2019

Градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски на денешната прес-конференција остро реагираше што културната манифестација „Рацинови средби“ добила само 105 илјади денари, а без ниту денар останале и Интернационалниот фестивал на античка драма ...

Градоначалникот Коцевски побара темелно преиспитување на распределбата на средства во културата

MTM - 12.02.2019

Градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски на денешната прес-конференција остро реагираше што културната манифестација „Рацинови средби" добила само 105 илјади денари, а без ниту денар останале и Интернационалниот фестивал на античка драма ...