TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Битола промовирана монографија за академскиот сликар Борислав Траиковски

А1 On - 14.03.2018

Македонско научно друштво-Битола приреди промоција на јубилејна монографија посветена на академскиот сликар Борислав Траиковски со што беше одбележана 100 годишнината од неговото раѓање, како и богатото ликовно творештво на Траиковски.

Капитална монографија за ликовниот уметник Борислав Триковски

Алфа - 14.03.2018

Денеска во Битола беше промовирана капитална мографија посветена на битолскиот ликовен уметник Борислав Траиковски, припадник на првата повоена генерација ликовни творци и член на познатата група ВДИСТ.

Монографија за ликот и делото на Борислав Траиковски

Тера - 14.03.2018

Во рамките на манифестациите посветени на 100-годишнината од раѓањето на академскиот уемтник од Битола, Борислав Траиковски, МНД.-Битола ја издаде монографијата посветена на животот и делото на овој реномиран уметник, промоција која се одвиваше во ...

На денешен ден: Почина Петар Мазев

Cooltura - 13.03.2018

На денешен ден, 13 март 1993 година во Скопје почина Петар Мазев , македонски академски сликар, еден од најпознатите уметници на 20-от век во Македонија, претставник на експресионизмот во Македонија...

Капитална монографија посветена на Борислав Траиковски

Порта 3 - 15.03.2018

Во Битола е промовирана капитална мографија посветена на битолскиот ликовен уметник Борислав Траиковски, припадник на првата повоена генерација ликовни творци и член на познатата група ВДИСТ.

Промовирана монографијата посветена на академскиот сликар Борислав Траиковски

Шеталиште - 15.03.2018

Македонското научно друштво од Битола ја промовираше монографијата посветена на академскиот сликар Борислав Траиковски, во рамките на манифестациите посветени на 100-годишнината од раѓањето на академскиот умeтник од Битола.

На денешен ден почина Петар Мазев

Република - 13.03.2018

На денешен ден, 13 март 1993 година во Скопје почина Петар Мазев, македонски академски сликар, еден од најпознатите уметници на 20-от век во Македонија, претставник на експресионизмот во Македонија… Завршил Академија за ликовна уметност во Белград, ...