TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Фото) Заборавете на Санторини: Грчки остров со прекрасни плажи којшто туристите сè уште не го откриле

Точка - 08.06.2023

Фолегандрос често е споредуван со Санторини. Ова не е ниту чудно поради тоа што тој грчки остров се наоѓа во истата островска група како и Санторини, а делат и некои заеднички одлики како што се питорескните куќички направени од бел камен.

Грчки остров кој наликува на Санторини, а сѐ уште не е откриен од туристите

Факултети - 08.06.2023

Фолегандрос често е споредуван со Санторини. Тоа не е чудно бидејќи овој грчки остров се наоѓа во истата островска група како и Санторини, а дели и некои заеднички архитектонски карактеристики, како прекрасните куќи направени од бел камен.