TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТАЈНАТА НА УБАВИНАТА И ДОЛГОВЕЧНОСТА НА ЖЕНИТЕ ОД ПЛЕМЕТО ХУНЗА: Живеат над 120 години, а раѓаат деца на 60 години! ...

Во Центар - 14.05.2022

Неколку научници останаа со Хуните, сите во желба да ја откријат тајната на нивната долговечност и физичка издржливост. Заедницата Хунза е како тајно кралство скриено високо во планините од остатокот од светот.

Која е тајната на долговечноста на Хунзите? Живеат повеќе од 100 години, а за жените е нормално да станат мајки и на 60 ...

Еспресо - 13.05.2022

Животниот век на Хунзите со години бил мистерија за истражувачите и докторите ширум светот. Во продолжение прочитајте која е тајната на убавината и виталноста на жените од племето Хунзи. Еден од истражувачите кој работел на документирање на здравиот ...

Жените од племето Хунза живеат преку 120 години, а раѓаат и на 60: Ова е нивната тајна!

Мастило - 13.05.2022

Луѓето од долината Хунза во северниот дел на Пакистан се едни од најдолговечните во светот. Жените живеат и преку 120 години, а некои од нив раѓаат и на 60. Долината Хунза е плодна долина идеална за земјоделство и изолација од остатокот од светот.