TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бројни реакции на годишната програма на Министерството за култура

Алсат-М - 14.02.2018

Годишната програма на Министерството за култура предизвика реакции. Издавачката куќа Шкупи, македонската филхармонија, директорот на скопскиот џез-фестивал го обвинија министерството за нетранспарентност при распределбата на средства.

„Шкупи“ бара преразгледување на одобрените апликации во издаваштвото

+инфо - 14.02.2018

Директорот на „Шкупи“ Азам Даути се сомнева дека 80 отсто од книгите на албански јазик кои добиле поддршка, не ги исполнуваат елементарните критериуми Издавачката куќа „Шкупи“ бара од Министерството за култура и надлежната комисија да ја коригира ...

„Шкупи“ бара преразгледување на одобрените апликации во издаваштвото

А1 On - 14.02.2018

Издавачката куќа „Шкупи“ бара од Министерството за култура и надлежната комисија да ја коригира одлуката за доделување средства за издавачка дејност и да ја разгледа целокупната документација на сите 535 апликанти што добиле поддршка за да да се ...