TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали бремените жени можат да се вакцинираат, во која фаза од бременоста и со која вакцина?

Локално - 18.04.2021

Добрата вест доаѓа од Велика Британија, каде за првпат официјално е препорачано сите бремени жени во било кој момент од бременоста можат и треба да примат вакцина против коронавирус, бидејќи вакцината не претставува ризик ниту за нив, ниту за ...

Бремени жени и доилки не се вакцинираат со „Спутник V“

Алсат-М - 17.04.2021

Бремени жени и доилки не се вакцинирани против ковид 19. Ова е затоа што руската вакцина „Спутник Ве“, која беше наменета за вакцинирање на првата група од најранливите категории, не се препорачува за бремени жени и доилки.

По САД, и Велика Британија препорача бремените жени да се вакцинираат со „Фајзер“ или „Модерна“

Фокус - 17.04.2021

Бремените жени во Велика Британија треба да се вакцинираат против ковид-19 со вакцините на „Фајзер“ или „Модерна“ затоа што сега има повеќе податоци кои укажуваат дека се безбедни, соопштило британското советодавно тело за вакцинирање.

По САД, и Велика Британија препорача бремените жени да се вакцинираат со „Фајзер“ или „Модерна“

24 Вести - 17.04.2021

Бремените жени во Велика Британија треба да се вакцинираат против ковид-19 со вакцините на „Фајзер“ или „Модерна“ затоа што сега има повеќе податоци кои укажуваат дека се безбедни, соопштило британското советодавно тело за вакцинирање.

Фајзер и Модерна се безбедни за бремени жени – САД и В. Британија веќе ги користат

Lider - 17.04.2021

Бремените жени во Велика Британија треба да се вакцинираат против ковид-19 со вакцините на „Фајзер“ или „Модерна“ затоа што сега има повеќе податоци кои укажуваат дека се безбедни, соопштило британското советодавно тело за вакцинирање.

Трудниците во Велика Британија добија препорака со кои вакцини да се вакцинираат

Локално - 17.04.2021

Бремените жени во Велика Британија треба да бидат вакцинирани со вакцината на „Фајзер“ или „Модерна“ затоа што има пореални податоци за нивната безбедност, објави Британската заедничка комисија за вакцинација и имунизација, која издава препораки за ...

На бремените жени во Британија им се препорачува да се вакцинираат со „Фајзер“ или „Модерна“

Вечер Прес - 16.04.2021

Бремените жени во Велика Британија треба да се вакцинираат со вакцината на „Фајзер“ или на „Модерна“ затоа што постојат реални податоци дека се побезбедни, објавија институциите што ги издаваат упатствата за вакцинација.