TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Над 100 танчари ќе добијат шанса за работа и учество во танцов проект

Н.Македонија - 26.11.2022

На почетокот на јануари започнува со реализација првиот од трите циклуси од проектот „Танц. Трансформатор – Реобмислување на локалната танцова заедница“. Како што вели и самото име, креаторите на проектот поаѓаат од идејата да се преобмисли ...

„ПРОСТОР ЗА РАЗГОВОР“ Уметнички активизам за подигнување на свеста за родовата еднаквост и за семејното насилство

+инфо - 25.11.2022

Во контекст на темата, родовата еднаквост и семејно насилство, настанот ќе започне со танцов перформанс кој ќе го изведат танчерите на Скопје танцов театар и подмладокот на компанијата, студентите на Катедрата за современ танц при Универзитетот ...

„Простор за разговор“- уметнички активизам за подигнување на свеста за семејното насилство

Независен - 25.11.2022

Утревечер, 26 ноември, во 19 часот, во Мала станица, ќе започне првиот од серијата настани насловени како „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“ во организација на Интерарт културниот центар, со поддршка на Швајцарската амбасада во ...

„Простор за разговор“ во „Мала станица“

Опсервер - 26.11.2022

– Во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе почне првиот од серијата настани насловени „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“, во организација на Интерарт културниот центар, со поддршка на Швајцарската амбасада во Скопје.

„Простор за разговор“ во „Мала станица“

Независен - 26.11.2022

Во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе почне првиот од серијата настани насловени „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“, во организација на Интерарт културниот центар, со поддршка на Швајцарската амбасада во Скопје.

„Простор за разговор“ во „Мала станица“

Канал5 - 26.11.2022

Директорот на Интерарт културен центар Матеа Мијановиќ, која го води проектот, смета дека е „важно да се постават прашања во однос на темата и јавно да се разговара за неа“. Во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе почне првиот од серијата ...

„Простор за разговор“ во „Мала станица“

MakPress - 26.11.2022

Во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе почне првиот од серијата настани насловени „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“, во организација на Интерарт културниот центар, со поддршка на Швајцарската амбасада во Скопје.

„Простор за разговор“ во „Мала станица“

Вечер Прес - 26.11.2022

Во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе почне првиот од серијата настани насловени „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“, во организација на Интерарт културниот центар, со поддршка на Швајцарската амбасада во Скопје.

Уметнички танц активизам за подигнување на свеста

Слободен Печат - 26.11.2022

Во објектот „Мала станица“ при Националната галерија на 26 ноември, во 19 часот, ќе започне првиот од серијата настани насловени како „Простор за разговор“ или „Dancing (Talking) Table“ во организација на „Интерарт културниот центар“, со поддршка на ...