TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова пресуда на Судот во Стразбур против Македонија

Телма - 14.02.2020

Полицијата незаконски земала и чувала ДНК материјал – пресуди Судот во Стразбур. Пресудата се однесува на случај од 2013 година. Две лица застапувани од правници од ХОПС и Коалиција „Маргини“ тогаш поднесоа жалба дека полицијата, четири години ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

+инфо - 14.02.2020

Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од правниот тим на Коалиција Маргини и ХОПС поднесоа жалба до ЕСЧП со наводи дека во октомври 2009 и февруари 2010 година, полицијата им земала примерок од ДНК без ...

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање примерок од ДНК без судска наредба

Макфакс - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК-материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската конвенција за човекови ...

МВР незаконски земала и чувала ДНК материјал, пресуди судот во Стразбург

Слободен Печат - 14.02.2020

Оваа пресуда е исклучително важна за почитувањето на човековите права на граѓаните од страна на ...

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање примерок од ДНК без судска наредба

Република - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

24Инфо - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

МВР незаконски земало и чувало ДНК материјал, пресуди Судот во Стразбур

МКД - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права во Стразбур (ЕЧСП) донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата во Македонија собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од ...

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање на примерок од ДНК без судска наредба

MTM - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Нова пресуда на Судот во Стразбур против Македонија: Произволно земање на ДНК на граѓани, го повредува правото на ...

еМагазин - 14.02.2020

Пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите слободи и права донесе вчера (13.02.2020) ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

А1 On - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Локално - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање примерок од ДНК без судска наредба

Точка - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК-материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската конвенција за човекови ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Frontline - 14.02.2020

Пресудата се однесува на случај од 2013 година кога двајца жалители застапувани од правниот тим на Коалиција Маргини и ХОПС поднесоа жалба до ЕСЧП со наводи дека во октомври 2009 и февруари 2010 година, полицијата им земала примерок од ДНК без ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Канал5 - 14.02.2020

Пресудата се однесува на случај од 2013 година. Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и ...

Пресуда на ЕСЧП: Македонската полиција произволно им земала ДНК на граѓани

Академик - 14.02.2020

Пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК-материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската конвенција за човековите слободи и права донесе Европскиот суд за ...

ПРЕСУДА ВО СТРАЗБУР: Без судска наредба полицијата не смеела да зема примерок од ДНК

Денешен - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Опсервер - 14.02.2020

Според искуствата на Коалиција Маргини и ХОПС, во периодот кога се извршени повредите, полицијата имаше пракса на арбитрарно земање на ДНК примероци од луѓе што употребуваат дроги, прекршувајќи го нивното право на приватност.

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

MakPress - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Сител - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицајци земале примерок од ДНК без судска наредба

Фокус - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање примерок од ДНК без судска наредба

Centar - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК-материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската конвенција за човекови ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Нетпрес - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Пресуда на Судот во Стразбур: Полицијата земала примерок од ДНК без судска наредба

Либертас - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската Конвенција за човековите ...

Маргини и ХОПС: Судот во Стразбур пресуди против Македонија поради земање ДНК-примерок без судска постапка

Радио МОФ - 14.02.2020

Европскиот суд за човекови права вчера донесе пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК-материјал не е во согласност со членот 8 (правото на приватен и семеен живот) од Европската конвенција за човекови ...