TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грациозноста на рисот доловена со нова снимка од националниот парк „Маврово“

Сакам да кажам - 12.07.2019

Возрасен примерок на рис во сета своја грациозност беше фотографиран во националниот парк „Маврово“ со помош на таканаречена фотозамка. Како што објавија од НП „Маврово“ на својата Фејсбук страница, фотографијата е направена во рамките на проектот ...

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис, „уловен“ и волк

Канал5 - 12.07.2019

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис направена со помош на т.н. „Фотозамки“. Балканскиот рис е во категоријата на критично загрозен според еден од критериумите на меѓународната унија за зачувување на природата и како таков е ставен ...

Волк снимен во Маврово (ВИДЕО)

МКД - 12.07.2019

Меѓу фотографиите од убавините во Националниот парк „Маврово“ на кои се гледаат преубави животни, вчера беше објавена и снимка од волк. Снимката е направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на балканскиот рис кој се ...

Снимен е рис во природна средина!

Вечер - 12.07.2019

Фотографија од рис во природно живеалиште на рисот во Националниот парк Маврово е направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на балканскиот рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво (МЕД).

Фотозамките снимија рис во Маврово (ФОТО)

МКД - 12.07.2019

Во Националниот парк „Маврово" е направена нова фотографија од балкански рис. Фотографијата од преубавото животно е направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на овој вид на животно.

Несекојдневна глетка: Рис фотографиран во Националниот парк Маврово

Кајгана - 12.07.2019

Националниот парк Маврово на својата Facebook страница утрово објави фотографија на рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво.

Фотографиран рис со помош на фотозамка

Радио МОФ - 12.07.2019

Националниот парк Маврово објави фотографија од рис направена со помош на замка. Фотографијата е во рамки на проектот за закрепнување на Балканскиот рис, кој се реализира во соработка со Македонското еколошко друштво (МЕД).

Погледнете како изгледа прекрасниот Балкански Рис во Националниот парк Маврово! (ФОТО)

Среќа.mk - 12.07.2019

Програмата за закрепнување на балканскиот рис повеќе од десет години во континуитет работи на заштита на критично загрозениот балкански рис. Активностите се главно насочени кон: лобирање за прогласување на нови заштитени подрачја, вклучување на ...

Најновата фотографија од прекрасен мавровски рис ќе ве остави без здив

Факултети - 12.07.2019

Рисовите се можеби најомилените диви животни на Македонците. Секоја фотографија од рис предизвикува воздишки кај секој од нас. Така е и со последната фотографија од ова прекрасно животно направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за ...

Величенствено: Прекрасен рис снимен со помош на фотозамка во Маврово

Скопје24 - 12.07.2019

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово. На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис ...

Погледнете го реткиов убавец фaтeн на камера во Националниот парк Маврово (ФОТО)

365 - 12.07.2019

На Фејсбук страната на Националниот парк Маврово денеска е објавена прекрасна фотографија од прекрасен примерок на рис, припадник на видот Балкански рис (Lynx lynx martinoi), кој, веројатно веќе знаете, се смета за кpитичнo загpoзен вид.

ВИДЕО: Волк снимен во Маврово

Press24 - 12.07.2019

Меѓу фотографиите од Националниот парк „Маврово“ на кои се гледаат многу животни, вчера се појави снимка од волк. Снимката е направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на балканскиот ...

Прекрасен примерок на Рис фотографиран во Национален парк Маврово

AKO - 12.07.2019

Фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво, објави на својата ФБ страница Национален парк Маврово.

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис, „уловен“ со фотозамка

Мета - 12.07.2019

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис направена со помош на т.н. „фотозамки“, во рамките на проектот за закрепнување на балканскиот рис кој се реализира во соработка со Македонско еколошко друштво.

ФОТО НА ДЕНОТ: Убавецот на НП Маврово

Gostivarpress.mk - 12.07.2019

Фото замка камерите поставени низ НП Маврово успеаа да ја „уловат“ можеби најдобрата фотограгифија на Балканскиот рис од нивното поставување во паркот. Се она што може да се најде и прочита во учебниците за Балканскиот рис, може да го видите токму ...

Нова фотка од рис направена во Маврово

Црнобело - 12.07.2019

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово. Ова е супер вест и одлична глетка, со оглед на тоа што има цел проект за зачувување и закрепнување на Балканскиот Рис.

Погледнете какво богатство поседува Националниот парк Маврово (ФОТО + ВИДЕО)

ММС - 12.07.2019

На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво.

Нова снимка од рис во НП„Маврово“

24Инфо - 12.07.2019

Возрасен примерок на рис во сета своја грациозност беше фотографиран во националниот парк „Маврово“ со помош на таканаречена фотозамка. Како што објавија од НП „Маврово“ на својата Фејсбук страница, фотографијата е направена во рамките на проектот ...

Прекрасна снимка од рис на Националниот парк „Маврово“, но и видео од волк

Нетпрес - 12.07.2019

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис направена со помош на т.н. „фотозамки“. Како што објавија од НП „Маврово“ на својата Фејсбук страница, фотографијата е направена во рамките на проектот на закрепнување на балканскиот рис, што се ...

Фотозамките во НП „Маврово“ фотографираа рис и волк

Таратур - 12.07.2019

Фотозамките кои во соработка меѓу Националниот парк „Маврово“ и Македонското еколошко друштво се поставени на територијата на паркот, „уловија“ неколку интересни животински примероци, меѓу кои највозбудливи се фотките на балкански рис и на волк.

Фотографија која ќе ве остави без здив: Рис “уловен” во Националниот парк Маврово

Точка - 12.07.2019

На Фејсбук страницата на Националниот парк Маврово, утрово се појави фотографија од рис направена со помош на фотозамки. Фотографијата е направена во рамки на проектот за закрепнување на Балканскиот рис кој се реализира во соработка со Македонското ...

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис, „уловен“ и волк

Нетпрес - 12.07.2019

Националниот парк Маврово објави фотографија од рис направена со помош на замка. Фотографијата е во рамки на проектот за закрепнување на Балканскиот рис, кој се реализира во соработка со Македонското еколошко друштво (МЕД).

Погледнете како изгледа прекрасниот балкански рис во националниот парк Маврово (ФОТО)

Курир - 12.07.2019

Повеќе од десет години во континуитет се работи на заштита на критично загрозениот балкански рис. Активностите се главно насочени кон: лобирање за прогласување на нови заштитени подрачја, вклучување на локално население во заштита, истражување, ...

Рис фотографиран во Национален парк Маврово (ФОТО)

Слободен Печат - 12.07.2019

Балканскиот рис сѐ уште е критично загрозен вид. Фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис кој се реализира во соработка со Македонско Еколошко Друштво, објави на својата ФБ страница ...

Рис „уловен“ на фотозамка во Маврово

Фокус - 12.07.2019

Со помош на фотозамки, во рамки на проектот за заштита на балканскиот рис на НП „Маврово“, беше фотографиран рис. Главната цел е да се даде значителен придонес кон заштитата на популацијата на критично загрозениот балкански рис.

Прекрасен рис снимен со помош на фотозамка во Маврово (ФОТО)

Курир - 12.07.2019

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово. На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис ...

Прекрасна глетка: Фотографија од рис во националниот парк Маврово

PressingTV - 12.07.2019

Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис направена со помош на т.н. „Фотозамки“. Балканскиот рис е во категоријата на критично загрозен според еден од критериумите на меѓународната унија за зачувување на природата и како таков е ставен ...

(ВИДЕО) Снимки од НП Маврово, рај за очи

Скопје1 - 12.07.2019

Фото замка камерите поставени низ НП Маврово ги „ловат“ преубавите животни низ Националниот Парк. Благодарение на овие снимки имаме фотографии од Балканскиот рис, волци, срни, мечки, диви свињи, зајци.

Најнова фотографија од рисот во националниот парк „Маврово“

Иновативност - 12.07.2019

Националниот парк Маврово објави фотографија од рис направена со помош на замка. Фотографијата е во рамки на проектот за закрепнување на Балканскиот рис, кој се реализира во соработка со Македонското еколошко друштво (МЕД).

Рис снимен со помош на фотозамка во Маврово (ФОТО)

Скопје инфо - 12.07.2019

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово. На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис ...

Прекрасен рис снимен со помош на фотозамка во Маврово

Сител - 12.07.2019

Со помош на фотозамка, направена е нова фотка од прекрасен рис во Маврово. На официјалната страница на Националниот парк Маврово објавена е фотографија од Рис направена со помош на фотозамки во рамките на проектот за закрепнување на Балканскиот Рис ...

Национален парк Маврово: Рис убавец падна во фотозамка на екологистите, а волк на видео

Денешен - 12.07.2019

Прекрасен рис е снимен во Националниот парк Маврово со помош на фотозамка и е направена прекрасна фотографија од оваа гордост на Бистра. На страницата на Националниот парк е објавена фотографија од рисот со помош на фотозамки во рамките на проектот ...