TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАСА создаде систем кој може самостојно да приземји летало на која било планета

Иновативност - 19.09.2020

Научници на НАСА развија нова технологија која треба да осигура побезбедно и попрецизно слетување на леталата на други планети. Како што истакнаа на презентацијата на системот, слетувањето на која било планета е ризично затоа што од голема ...

НАСА осмислила интелигентен состав кој може самостојно да спушти летало на било која планета

Точка - 19.09.2020

Благодарение на камерите, ласерите и силниот компјутер, леталото добило вештачки очи и мозок. Научниците на НАСА развиле нова технологија која би требало да обезбеди посигурни и попрецизни слетувања на леталата на други планети.

НАСА осмисли интелигентен систем што може самостојно да спушти летало на било која планета (ВИДЕО)

USB - 19.09.2020

Благодарение на камерите, ласерите и силниот компјутер, леталото добило вештачки очи и мозок. Научниците на НАСА развиле нова технологија која би требало да обезбеди посигурни и попрецизни слетувања на леталата на други планети.

Зошто е толку тешко да се спушти вселенско летало на Марс(видео)

Денар - 18.09.2020

Слетувањето на Марс е полесно да се каже отколку да се направи. Во текот на последните 50 години, вселенските летала слетаа на над половина од дузина светови. Вклучувајќи ја Венера, месечината на Сатурн, Титан, на комета и многу повеќе.