TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во што е тајната? Како да ви течат помалку солзи додека сечкате кромид

Пулс24 - 28.01.2020

Сите знаеме дека без кромид речиси и нема јадење, но знаеме колку течат солзи од кромидот и колку тешко се вади мирисот. Колку што е ножот по остар толку помалку солзи ќе има додека сечете кромид.

Исчистете ги крвните садови во мозкот и спречете мозочен удар и останати болести

НМД - 28.01.2020

Веројатно сте слушнале за црниот ким, дека за него на Истокот велат: лекува сè освен смртта. Ова е еден популарен рецепт за народен лек кој ги чисти крвните садови на мозокот. Овој проблем е релевантен за повеќето луѓе од различна старосна група ...

Брзо и лесно: Оброк салата од туна и авокадо

Gotvi.mk - 27.01.2020

Брзо и лесно подгответе вкусна салата која ќе ве засити! Состојки: авокадо 1 конзерва туна сок од 1 лимон 1 главица кромид 1 лажица маслиново масло црвена пиперка сол бибер Начин на подготовка: Авокадото издлабете го со лажица и исечете го „месото“ ...

Лесен деликатес: Плескавици без месо

Убавина и Здравје - 27.01.2020

Ако се сомневавте дека оброците без месо и млечни производи може да бидат многу вкусни, овие плескавици ќе ви ги отстранат предрасудите 1. Зобните снегулки се прелеваат со зовриена вода да пливаат, се оставаат да отстојат неколку минути, а потоа се ...

(РЕЦЕПТ) Крем супа од печурки

Женски магазин - 27.01.2020

Потребни намирници: - 400 грама шампињони - 200 грама овесна каша, - 1 кромид, - 3 парчиња компири, - еден голем морков, - сончогледово масло, - сол, бибер и други зачини. Начин на подготовка: Печурките и кромидот насецкајте ги и испржете на ...

Гулаш од свински врат: Многу повкусен отколку од бут или плешка, месото е порастресено, се топи во уста

НМД - 27.01.2020

Гулашот приготвен од свински врат е многу повкусен отколку ако се приготвува од бут или плешка. Месото е порастресено и попрошарано со тенки слоеви маснотија, која во текот на готвењето се топи, а на гулашот му дава побогат вкус.