TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Милевски предлага мерки против загадувањето во Битола

Р.С.Европа - 03.12.2019

Министерот за локална самоуправа, Горан Милевски предлага мерки за намалување на загадувањето на воздухот во Битола. Тој ќе побара првото поглавје со ЕУ да биде екологија и РЕК да се гасифицира.

Илиоски до СДСМ: Јаки сте на уста, но слаби на реализација

Курир - 02.12.2019

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Илиоски на денешната седница на Комисија за буџет и финансирање посочи дека власта иако ветуваше мерки за чиста средина, и намалување на загаденоста на воздухот, ништо од тоа не реализира.

Се пошумуваат старите одлагалишта со пепел во РЕК Битола

Порта 3 - 02.12.2019

На старите одлагалишта со пепел во РЕК Битола се садат 50 илјади багремови садници, а се со цел да се заштити животната средина од загадување. Минатата година на ридовите беа засадени 50 илјади садници.