TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во пештера откриена најстарата слика на светот, која датира од пред 45.000 години – погледнете што е насликано на неа

Точка - 16.01.2021

Истражувањето на најраното занимавање со уметноста се покажало дека било застапено во југоисточна Азија многу одамна. Едно од делата тоа и го докажува – уметниците кои што ги цртале ѕидовите во пештерата Сулавези, пред повеќе од 45.000 години, ...

Археолози го пронајдоа најстариот пештерски цртеж во светот (ВИДЕО)

USB - 15.01.2021

Сликата на дива свиња направена пред најмалку 45.500 години дава најрани докази за населување на луѓето. Археолозите ја открија најстарата пештерна слика во светот: слика на дива свиња во природна големина, направена пред најмалку 45.500 години во ...

Најстариот пештерски цртеж датира од пред 45 000 години

Окно - 15.01.2021

Археолозите во Индонезија ја открија најстарата пештерска слика во светот: Се работи за цртеж на дива свиња во природна големина, за која се проценува дека датира од пред најмалку 45.500 години.

Откриен најстариот пештерски цртеж на животно, стар 45.000 години (ВИДЕО)

Кумановски м. - 15.01.2021

Археолозите во Индонезија откриле цртеж на животно во пештера, за кој се проценува дека е најстар во светот. Се претпоставува дека сликата на дивата свиња е направена пред 45.500 години. Сликарот користел темно црвен и окер пигмент додека работел на ...

Во Индонезија е пронајден најстариот пештерски цртеж на животно (ФОТО)

Канал5 - 14.01.2021

Археолозите ја откриле најстарата пештерска уметност во светот во Индонезија - цртеж на дива свиња во природна големина стар најмалку 45.500 години. Откритието вчера е опишано во списанието Science Advances и ги обезбедува најстарите докази за ...