TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри со концерт ќе одбележи 20-годишен јубилеј

Слободен Печат - 25.10.2021

По повод 20 години професионална изведувачка дејност на својот инструмент, нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри на 25 октомври, со почеток во 20 часот, ќе одржи концерт во малата сала на Филхармонија. Влезот е слободен.

Нашата прва харфистка Мерсиха Шукри вечерва со концерт ќе прослави 20 години творештво

Факултети - 25.10.2021

Нашата харфистка Мерсиха Шукри, која инаку е првиот дипломиран харфист на Факултетот за музичка уметност во Скопје и првиот магистер во оваа сфера кај нас, вечерва во 20 часот, со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење.

Концерт во Филхармонија, 20 години творештво на Мерсиха Шукри

МКД - 25.10.2021

Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри вечер со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење. На програмата ќе бидат изведени композиции од Дуранд, Дусек, Глинка и Хенсон.

Мерсиха Шукри со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години творење

Независен - 25.10.2021

Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри вечер со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење. На програмата ќе бидат изведени композиции од Дуранд, Дусек, Глинка и Хенсон.

Мерсиха Шукри со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години творење

Курир - 25.10.2021

Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри вечер со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење. На програмата ќе бидат изведени композиции од Дуранд, Дусек, Глинка и Хенсон.

Мерсиха Шукри со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години творење

Опсервер - 25.10.2021

– Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри вечер со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење. На програмата ќе бидат изведени композиции од Дуранд, Дусек, Глинка и Хенсон.

Мерсиха Шукри со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години творење

Вечер Прес - 25.10.2021

Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри вечер со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење. На програмата ќе бидат изведени композиции од Дуранд, Дусек, Глинка и Хенсон.

Мерсиха Шукри со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години творење

MakPress - 25.10.2021

Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри вечер со концерт во Филхармонија ќе одбележи 20 години од нејзиното творење. На програмата ќе бидат изведени композиции од Дуранд, Дусек, Глинка и Хенсон.