TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Персевиренс на НАСА ќе собере примерок од карпа од Марс

МКД - 22.07.2021

Роверот на НАСА Персевиренс се подготвува да го собере првиот примерок од карпа од Марс, објави во средата американската вселенска агенција. Собирањето примероци, што НАСА го обележа како пресвртница, ќе започне во следните две недели.

Возило на НАСА се подготвува да земе прв примерок од карпа на Марс

Денешен - 22.07.2021

„Упорност“, роверот на НАСА на Марс, се подготвува за првиот примерок од карпите на „Црвената Планета“. Пробата ќе биде земена од кратерот Језеро, поточно местото наречено „Груб фрактуриран под“.

„Упорност“ се подготвува го земе првиот примерок од карпа на Марс

Frontline - 22.07.2021

„Упорност“, роверот на НАСА на Марс, се подготвува за првиот примерок од карпите на „Црвената Планета“. Пробата ќе биде земена од кратерот Језеро, поточно местото наречено „Груб фрактуриран под“.

„Упорност“ се подготвува го земе првиот примерок од карпа на Марс

Опсервер - 22.07.2021

– „Упорност“, роверот на НАСА на Марс, се подготвува за првиот примерок од карпите на „Црвената Планета“. Пробата ќе биде земена од кратерот Језеро, поточно местото наречено „Груб фрактуриран под“.

„Упорност“ се подготвува да го земе првиот примерок од карпа на Марс

+инфо - 22.07.2021

Роверот ќе бара и можни остатоци од микроби. Според научникот Кен Фарли, во кратерот, се претпоставува, некогаш имало езеро кое се полнело и празнело неколкупати, создавајќи потенцијални услови за живот.

„Упорност“ се подготвува го земе првиот примерок од карпа на Марс

Независен - 22.07.2021

„Упорност“, роверот на НАСА на Марс, се подготвува за првиот примерок од карпите на „Црвената Планета“. Пробата ќе биде земена од кратерот Језеро, поточно местото наречено „Груб фрактуриран под“.

„Упорност“ се подготвува го земе првиот примерок од карпа на Марс

Lider - 22.07.2021

„Упорност“, роверот на НАСА на Марс, се подготвува за првиот примерок од карпите на „Црвената Планета“. Пробата ќе биде земена од кратерот Језеро, поточно местото наречено „Груб фрактуриран под“.

„Упорност“ се подготвува го земе првиот примерок од карпа на Марс

MakPress - 22.07.2021

„Упорност“, роверот на НАСА на Марс, се подготвува за првиот примерок од карпите на „Црвената Планета“. Пробата ќе биде земена од кратерот Језеро, поточно местото наречено „Груб фрактуриран под“.

„Ровер“ на Марс ги собира своите први примероци

Кумановски м. - 22.07.2021

Вашингтон- НАСА објави дека роверот Персевиранс, се подготвува да го собере својот прв примерок од карпи на Марс. Примерокот ќе биде подигнат од место за интерес на научниците, во делот на кратерот на Езерото наречено „Груб фрактуриран под“ и се ...

NASA Perseverance ќе собере примерок од карпи од Марс

Порта - 22.07.2021

Perseverance роверот на НАСА се подготвува да го собере првиот примерок од карпи од Марс, објави во средата американската вселенска агенција. Збирката примероци, која НАСА ја обележа како пресвртница, ќе започне во следните две недели.