TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

УНЕСКО донесе одлука за враќање на скулптурите на Партенон во Грција

Вечер Прес - 13.10.2021

Меѓувладин комитет на УНЕСКО за промовирање на враќање на културните добра во земјите на потекло, донесе Одлука во врска со прашањето за враќање на скулптури на Партенон во Грција, соопшти Амбасадата на Грција во Скопје.

Важна одлука на УНЕСКО за враќање на скулуптурите на Партенон

Канал5 - 13.10.2021

Координираната грчка дипломатска акција доведе до првата важна одлука на УНЕСКО за враќање на скулптурите на Партенон. Благодарение на координираната дипломатска акција на Грција, Меѓувладиниот комитет на УНЕСКО за промовирање на враќање на ...

УНЕСКО донесе одлука за враќање на скулптурите на Партенон во Грција

MakPress - 14.10.2021

Меѓувладин комитет на УНЕСКО за промовирање на враќање на културните добра во земјите на потекло, донесе Одлука во врска со прашањето за враќање на скулптури на Партенон во Грција, соопшти Амбасадата на Грција во Скопје.