TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одржана средба меѓу охридскиот градоначални Стојаноски и хотелиерите

ТВМ - 12.01.2018

Градоначалникот Јован Стојаноски ги слушна размислувањата и потребите на охридските хотелиери и туристички субјекти. Средбата e иницијатива на Локалната самоуправа со цел за организиран настап на престојните туристички саеми, изјави охридскиот ...

Хотелиерите на средба со градоначалникот за успешно саемско претставување на Охрид

OhridNews - 12.01.2018

Со цел што поуспешен настап на претстојните саемски настани за претставување на Охрид како туристичка дестинација, охридските хотелиери денес остварија середба со градоначалникот Јован Стојаноски.

Градот Охрид и хотелиерите договараат организиран настап на престојните туристички саеми

А1 On - 12.01.2018

Градоначалникот на Охрид Јован Стојаноски и претставници на секторите за туризам при Локалната самоуправа денеска одржува средба со хотелиерите и сопствениците на поголеми сместувачки објекти од градот.

Над 50 000 туристи ја посетија Македонија во ноември, најбројни Турците

Шеталиште - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во ноември 2017 година изнесува 50 869, а бројот на ноќевањата изнесува 115 749. Бројот на туристите во ноември 2017 година, во однос на ноември 2016 година, е зголемен за ...

Над 50.000 туристи ја посетиле земјава во ноември

+инфо - 12.01.2018

Во периодот јануари-ноември лани во однос на истиот период во 2016 година, бројот на туристи е зголемен за 16,3 отсто и тоа кај домашните туристи. Зголемување на бројот на туристи и ноќевања во ноември регистрираше Државниот завод за статистика.

Бројот на туристи лани зголемен за 16,3 отсто во однос на 2016 година

Мета - 12.01.2018

Бројот на туристи, во периодот јануари-ноември 2017 година е зголемен за 16,3 проценти во однос на истиот период од претходната година, и тоа, кај домашните туристи има зголемување за 5,7 проценти, а кај странските има зголемување за 23,5 проценти, ...

Градоначалникот Стојаноски ветува: Охрид ќе има богати туристички сезони

Телевизија Нова - 12.01.2018

Охрид мора да стане главен туристички центар и ќе привлекува се поголем број странски и домашни туристи.Целта е туристите да доаѓаат во овој туристички центар преку целата година а не само за летните месеци, најавува градоначалникот на Охрид Јован ...

Не сакаат туристи, а ги има се повеќе: Срушени рекорди во Шпанија

Кајгана - 11.01.2018

Бројот на меѓународни туристи во Шпанија продолжува да руши рекорди веќе пет години по ред. Шпанија, државата во која туризмот претставува 11 отсто од економијата, бележи раст на бројката на меѓународни посетители, делумно и поради загриженоста на ...

Градот Охрид и хотелиерите заеднички ќе настапат на претстојните туристички саеми?

+инфо - 12.01.2018

Преку разговори со претставнци на бизнис-секторот ќе се утврдува што треба да стори Општината за да имаат добар настап на саемски манифестации. Градоначалникот на Охрид Јован Стојаноски и претставници на секторите за туризам при Локалната самоуправа ...

Македонија ја посетиле над 50.000 туристи во ноември

Канал5 - 12.01.2018

Зголемување на бројот на туристи и ноќевања во ноември регистрираше Државниот завод за статистика. Според податоците што денеска ги објави на својата веб страница, ДЗС наведува дека во ноември Македонија ја посетиле 50.869 туристи што е зголемување ...

Бројот на туристите во ноември 2017 година, во однос на ноември 2016 година, е зголемен за 15.2%, а бројот на ...

Бизнис Вести - 12.01.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во ноември 2017 година изнесува 50 869, а бројот на ноќевањата изнесува 115 749. Бројот на туристите во ноември 2017 година, во однос на ноември 2016 година, е зголемен за ...

Не ги сакаат туристите, а тие се побројни

Денар - 12.01.2018

Бројот на меѓународни туристи во Шпанија го надмина рекордот петта година по ред во 2017 година. Шпанија, земја во која туризмот сочинува 11 проценти од економијата, бележи раст на бројот на меѓународни посетители, делумно и поради загриженоста на ...

Градот Охрид и хотелиерите договараат организиран настап на престојните туристички саеми...

Н.Македонија - 12.01.2018

Градот Охрид и хотелиерите договараат организиран настап на престојните туристички саеми Градоначалникот на Охрид Јован Стојаноски и претставници на секторите за туризам при Локалната самоуправа денеска одржува средба со хотелиерите и сопствениците ...

Македонија ја посетиле над 50.000 туристи во ноември

Сител - 12.01.2018

Зголемување на бројот на туристи и ноќевања во ноември регистрираше Државниот завод за статистика. Според податоците што денеска ги објави на својата веб страница, ДЗС наведува дека во ноември Македонија ја посетиле 50.869 туристи што е зголемување ...

РАСТЕ БРОЈОТ НА СТРАНСКИ ТУРИСТИ: Од каде имало најмногу гости во ноември?

Фактор - 12.01.2018

Во ноември 2017 година Македонија ја посетиле 50 869 туристи, а бројот на ноќевањата е 115 749, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Најбројни се гостите од соседството.

Македонија ја посетиле над 50.000 туристи во ноември

Алсат-М - 12.01.2018

Зголемување на бројот на туристи и ноќевања во ноември регистрираше Државниот завод за статистика. Според податоците што денеска ги објави на својата веб страница, ДЗС наведува дека во ноември Македонија ја посетиле 50.869 туристи што е зголемување ...

Се зголемува бројот на туристи кои ја посетуваат Македонија

Скопје инфо - 12.01.2018

Зголемување на бројот на туристи и ноќевања во ноември регистрираше Државниот завод за статистика. Според податоците што денеска ги објави на својата веб страница, ДЗС наведува дека во ноември Македонија ја посетиле 50.869 туристи што е зголемување ...

Зголемен бројот на туристи во Македонија

Тера - 12.01.2018

Според податоците што ги објави на својата веб страница, ДЗС наведува дека во ноември Македонија ја посетиле 50.869 туристи што е зголемување за 15,2 проценти во споредба со истиот месец во 2016 година.