TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астероид стар 4,5 милијарди години крие тајни за потеклото на Земјата?/ВИДЕО

Вечер Прес - 29.11.2023

Научниците од Природонаучниот музеј во Лондон тестирале мали примероци од астероидот Бену, стар 4,5 милијарди години, кои можеби содржат индиции за формирањето на нашата планета и остатокот од Сончевиот систем.

Почна испитувањето на материјалите земени од најопасниот астероид: Ова е ризница со богатство

Канал5 - 28.11.2023

Лажичка темна прашина и гранули собрани од астероидот Бену, на повеќе од 300 милиони километри од Земјата, пристигна во Природонаучниот музеј во Лондон, каде што научниците се подготвуваат да го тестираат.