TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЈО објави трет шестмесечен извештај за работата

Канал5 - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство го објави третиот шестмесечен извештај за неговата работа во периодот од 15 септември 2016 до 15ти март 2017 година. Специјалната обвинителка Катица Јанева извештајот го достави до Собранието и до Советот на Јавни ...

СЈО достави нов извештај, најмногу забелешки на соработката со државните институции

МКД - 15.03.2017

Во периодот од 15 септември 2015 до 15 март 2016 година Специјалното јавно обвинителство покрена 14 нови предистражни постапки, а за случаите „Титаник" и „Трезор" се подготвуваат и обвинителните акти.

СЈО го објави извештајот – отворени нови 14 предистражни постапки

24 Вести - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска го обелодени третиот шестмесечен извештај за својата работа. Со оглед на фактот дека сè уште не е конституирано Собрание, СЈО, според практиката, извештајот го достави до Советот на јавни обвинители.

Трет 6-месечен извештај на СЈО: 7 нови истраги

Р.С.Европа - 15.03.2017

Нови 7 истражни и 14 предистражни постапки се отворени во изминативе 6 месеци, со што бројот на вкупно отворените предмети изнесува 68, соопшти Специјалното јавно обвинителство во третиот 6-месечен извештај кој го објави денеска.

ОДВАЈ ЕДНА СТРАНИЦА ЗА МИЛИОН ЕВРА: СЈО со штуро известување за трошењето буџетски пари

Телеграф - 15.03.2017

Од податоците содржани во извештајот кои се однесуваат на финансиското работење, напишани на една страница, може да се види дека СЈО во периодот од септември лани до март годинава потрошило 79.243.307 денари, или 1.290.607 евра Специјалното јавно ...

СЈО открило уште 66.909 избришани прислушувани разговори

Сакам да кажам - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство во моментов работи 68 предмети во предистражна постапка врз основа на неовластени преслушувани разговори во вкупно траење од 13.200 часа, стои во најновиот шестмесечен извештај на СЈО.

Под истрага на СЈО 112 лица осомничени за 160 кривични дела

Сакам да кажам - 15.03.2017

Под истрага на Специјалното јавно обвинителство се 112 лица, осомничени за сторени 160 кривични дела, што укажува дека дел од лицата се осомничени дека сториле повеќе кривични дела, стои во последниот полугодишен извештај на СЈО.

За кривичните дела што го оштетуваат буџетот потребно е повеќе време за истражување...

Н.Македонија - 15.03.2017

За кривичните дела што го оштетуваат буџетот потребно е повеќе време за истражување Од структурата по кривични дела, која е составен дел на извештајот, може да се констатира дека најголемиот дел од кривичните дела за кои постои основано сомневање ...

Јанева: Откривме и вративме 66.909 избришани разговори

Мета - 15.03.2017

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска го објави третиот шестмесечен извештај за работата на СЈО за периодот од 15 септември 2016 до 15 март 2017 година. Во извештајот на Јанева се наведува дека и во овој период имало опструкции на ...

СЈО го објави третиот шестмесечен извештај за своето работење

МРТ - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство го објави третиот шестмесечен извештај за своето работење. Во периодот од 15-ти септември до 15-ти март биле отворени 7 нови истражни и 14 предистражни постапки. Откриени се избришани аудио материјали.

СЈО го објави третиот шестмесечен извештај за своето работење

Стандард - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство го презентираше третиот извештај од 69 страни за своите активности, кои се однесуваат за периодот 15-ти септември 2016 година до 15-ти март 2017 година. Овој извештај, според СЈО, се разликува од изминатите два пред ...

Колку пари потроши СЈО за шест месеци?

еМагазин - 15.03.2017

Целокупното финансиско работење на Јавното обвинителство и во овој извештаен период се движи во рамки на одобрениот буџет како за 2016, така и за 2017 година, стои во најновиот извештај на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) за периодот од 15 ...

СЈО денеска ќе поднесе извештај за својата работа

+инфо - 15.03.2017

Во извештајот ќе биде претставена работата на СЈО во периодот од 15 септември лани до 15 март годинава. Специјалното јавно обвинителство (СЈО) денеска ќе го објави третиот шестмесечен извештај за својата работа.

СЈО ќе поднесе втор шестмесечен извештај за работењето

Алсат-М - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај за својата работа. Извештајот на СЈО треба да се достави до Собранието и до Советот на јавни обвинители.

СЈО треба да го поднесе вториот шестмесечен извештај за својата работа

МКД - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај за својата работа. Извештајот на СЈО треба да се достави до Собранието и до Советот на јавни обвинители.

СЈО денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај

Фокус - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави вториот извештај за својата работа во изминатите шест месеци. Според законот, СЈО извештајот го доставува до Советот на јавни обвинители и до Собранието, кое се уште не е конституирано.

Сите детали: СЈО го објави третиот извештај за своето работење

еМагазин - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска го објави третиот извештај за своето работење на 69 страни. Извештајот содржи информации за активности на СЈО, кои се однесуваат за периодот од 15. септември 2016 година до 15. март 2017 година.

ШТО СРАБОТЕ СЈО: Катица Јанева ќе отчетува, ама не пред пратениците!

Фактор - 15.03.2017

Тимот на Катица Јанева денеска пред јавноста треба да соопшти што сработел од 15 септември лани до 15 март годинава, oдносно да го поднесе третиот шестмесечен извештај за својата работа. СЈО како институција е обврзано на секои шест месеци да дава ...

СЈО денеска пред јавноста со вториот шестмесечен извештај

Локално - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави вториот шестмесечен извештај за својата работа. Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај за својата работа.

НЕМА КОЈ ДА ЈА ИСПРАШУВА: Јанева ќе го објави третиот извештај, ќе куртули од пратенички прашања

Телеграф - 15.03.2017

Специјалната обвинителка Катица Јанева во септември присуствуваше на неколку седници на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, на кои одговараше на прашањата на пратениците во врска со нејзиниот втор извештај.

Јанева ќе го достави извештајот во Собрание, а пратениците ќе го разгледаат кога ќе се соберат

Мета - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство ќе го достави новиот шестмесечен извештај за неговата работа до службите на Собранието на Република Македонија, а пратениците ќе го разгледуваат кога ќе се соберат и ќе го заокружат конституирањето на законодавниот ...

Катица Јанева ќе го достави шестмесечниот извештај за работата на СЈО

Press24 - 15.03.2017

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева ќе го достави денеска шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство. Како што информира Мета , извештајот за работата ќе биде испратен до службите на Собранието, а пратениците ќе ...

СЈО денеска ќе го објави шестмесечниот извештај...

Н.Македонија - 15.03.2017

СЈО денеска ќе го објави шестмесечниот извештај Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај за неговата работа. Извештајот го доставуваат до Собранието и до Советот на јавни обвинители.

СЈО треба да го поднесе вториот шестмесечен извештај за работата

ТВ21 - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го обелодени вториот шестмесечен извештај за својата работа. Со оглед на фактот дека сè уште не е конституирано Собрание, СЈО, според практиката, извештајот треба го достави до Советот на јавни ...

СЈО треба да го поднесе вториот шестмесечен извештај за својата работа

МРТ - 15.03.2017

Се очекува работењето на овие обвинители да биде претставено и пред Советот на јавни обвинители, кои треба потоа да дадат оценка за функционирањето на обвинителството. Специјалното јавно обвинителство треба да го поднесе вториот извештај за неговото ...

СЈО досега обработило 45% од аудио фајловите од прислушуваните разговори

еМагазин - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) досега обработило 45% (или 272.950) од вкупниот број аудио фајлови, од кои 2.030 часа или 90.618 аудио фајлови биле приватни разговори, стои во третиот извештај за работењето на СЈО за периодот од 15 септември ...

СЈО го објави извештајот: Во 31.495 аудио фајлови Заев е таргет меѓу два телефонски броја

+инфо - 15.03.2017

Заклучно со датумот на поднесување на овој Извештај се анализира содржината на 272.950 аудио фајлови односно во обработка се 45 отсто од вкупниот број Специјалното јавно обвинителство го објави третиот извештај од 69 страни за своите активности, кои ...

Јанева: Откривме и вративме 66.909 избришани разговори

Слободен Печат - 15.03.2017

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска го објави третиот шестмесечен извештај за работата на СЈО за периодот од 15 септември 2016 до 15 март 2017 година. Во извештајот на Јанева се наведува дека и во овој период имало опструкции на ...

СЈО денеска ќе поднесе извештај за својата работа

Канал 77 - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) денеска ќе го објави третиот шестмесечен извештај за својата работа – јавува порталот Плусинфо. Од СЈО, извештајот треба да биде поднесен до Собранието на Република Македонија, но поради тоа што Собранието сѐ ...

СЈО треба да го поднесе вториот шестмесечен извештај за својата работа

Тера - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај за својата работа. Извештајот на СЈО треба да се достави до Собранието и до Советот на јавни обвинители.

СЈО ќе го објави јавно шест месечниот извештај

Стандард - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави вториот извештај за својата работа во изминатите шест месеци. Според законот, СЈО извештајот го доставува до Советот на јавни обвинители и до Собранието, кое се уште не е конституирано.

СЈО денеска ќе го поднесе шестмесечниот работен извештај

Канал5 - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го објави новиот шестмесечен извештај за неговата работа. Извештајот го доставуваат до собранието и до советот на јавни обвинители, но, бидејќи собранието се уште не е конституирано, обвинителката ...

Трет шестмесечен извештај за работата на СЈО

24 Вести - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го обелодени третиот шестмесечен извештај за својата работа. Со оглед на фактот дека сè уште не е конституирано Собрание, СЈО, според практиката, извештајот треба да го достави до Советот на јавни ...

СЈО утре треба да го поднесе вториот шестмесечен извештај

Алсат-М - 14.03.2017

Специјалното јавно обвинителство е при крај со подготовката на вториот шестмесечен извештај за својата работа. Во неог треба да се споменат покренатите истражни и предистражни постапки кон поединци или правни лица за разни евентуални злоупотреби.

СЈО го објави извештајот: Нови 68 предистражни постапки

Нова ТВ - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска го обелодени третиот шестмесечен извештај за својата работа. Со оглед на фактот дека сè уште не е конституирано Собрание, СЈО, според практиката, извештајот го достави до Советот на јавни обвинители.

СЈО: Откриени 66.909 избришани аудио фајлови, се одвојуваат приватните разговори

Фактор - 15.03.2017

СЈО објави дека открило уште 66.909 избришани аудио фајлови, со тоа што вкупната бројка на аудио фајлови стана 606.555. Анализирана е содржината на 272.950 аудио фајлови или во обработка се 45% од вкупниот број на аудио фајлови, од кои за 90.618 ...

СЈО: Откривме нов хард диск од УБК со незаконско прислушувани разговори на Зоран Заев

Фокус - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска го презентираше третиот шест-месечен извештај за нивната работа. Во него информираат дека, обвинителите досега откриле уште 66.909 избришани аудио фајлови.

Јанева ќе го достави извештајот во Собрание, а пратениците ќе го разгледаат кога ќе се соберат

Либертас - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство ќе го достави новиот шестмесечен извештај за неговата работа до службите на Собранието на Република Македонија, а пратениците ќе го разгледуваат кога ќе се соберат и ќе го заокружат конституирањето на законодавниот ...

Трет шестмесечен извештај за работата на СЈО

Правдико - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска треба да го обелодени третиот шестмесечен извештај за својата работа. Со оглед на фактот дека сè уште не е конституирано Собрание, СЈО, според практиката, извештајот треба да го достави до Советот на јавни ...

СЈО го објави извештајот – отворени нови 14 предистражни постапки

Локално - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство денеска го обелодени третиот шестмесечен извештај за својата работа. Со оглед на фактот дека сè уште не е конституирано Собрание, СЈО, според практиката, извештајот го достави до Советот на јавни обвинители.

СЈО откри 66 909 избиршани фајлови, Заев бил незаконски прислушуван

А1 On - 15.03.2017

Во најновиот извештај на Специјалното јавно обвинителство се наведува дека се обработени 45% од вкупниот број аудио фајлови, а изработени се 960 транскрипти каде што има индиции дека е сторено кривично дело.

Јанева: Откривме и вративме 66.909 избришани разговори

Либертас - 15.03.2017

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска го објави третиот шестмесечен извештај за работата на СЈО за периодот од 15 септември 2016 до 15 март 2017 година. Во извештајот на Јанева се наведува дека и во овој период имало опструкции на ...

Јанева ќе го достави извештајот, а пратениците ќе го разгледаат кога ќе се соберат во Собрание

Репортер - 15.03.2017

Специјалното јавно обвинителство ќе го достави новиот шестмесечен извештај за неговата работа до службите на Собранието на Република Македонија, а пратениците ќе го разгледуваат кога ќе се соберат и ќе го заокружат конституирањето на законодавниот ...

СЈО го објави третиот извештај: Откриле 66 909 избришани аудио фајлови

Либертас - 15.03.2017

СЈО го објави третиот полугодишен извештај за сработеното. Обвинителката Јанева во извештајот пишува дека обработени се 45% од вкупниот број на аудио фајлови со кои располага ова Јавно обвинителство и изработени се 960 транскрипти каде врз основа на ...

Јанева: Откривме и вративме 66.909 избришани разговори

Репортер - 15.03.2017

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска го објави третиот шестмесечен извештај за работата на СЈО за периодот од 15 септември 2016 до 15 март 2017 година. Во извештајот на Јанева се наведува дека и во овој период имало опструкции на ...