TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гугл ќе инвестира 2,2 милијарди евра и ќе отвори 20.000 работни места, но не во Македонија!

Нетпрес - 30.09.2022

Компанијата Гугл објави дека ќе воспостави своја инфраструктура за услуги во облак (cloud services) во Грција, давајќи ѝ поттик на оваа земја во обидите да стане светски технолошки центар.

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Курир - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Бриф - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Кајгана - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиот дел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Google што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над 2 милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Опсервер - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

Вечер Прес - 29.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...

Во Грција ќе биде отворен првиот Google Cloud Region

MakPress - 30.09.2022

Првиот Google Cloud Region во поширокиотдел на Јгоисточна Европа ќе биде отворен во Грција, инвестиција на Гугл што според грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис, до 2030 година може да донесе над две милијарди евра и да отвори околу 20.000 нови работни ...