TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Две нови странски инвестиции

МКД - 13.02.2018

За Саген, компанијата за производство на лекови и компанијата ВИК денеска Владата даде согласност за помош за странски инвестиции. Првата компанија доби согласност за долготраен закуп на градежно земјиште.

Владата одобри две нови странски инвестиции

+инфо - 13.02.2018

Едната е на комапнијата за лекови СЕГЕН, а другата е за ВИК во Технолошко индустриската развојна зона во Прилеп. Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Макфакс - 13.02.2018

На денешната седница, Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови САГЕН, a втората за договорот ...

Мерцедесот на Груевски оди на аукција, повисоки субвенции за тутун, поголема заштита на Охрид

Слободен Печат - 13.02.2018

На денешната 54 седница на Владата на РМ, беа донесени следниве одлуки: Одлука за повисоки стимулативни субвенции за тутунот; Одобрена поддршка за две нови странски инвестиции; Прифатени препораките на УНЕСКО за заштита на Охридскиот регион; ...

Напредокот во евроинтеграциите и користењето на фондовите од ЕУ на 54. владина седница

А1 On - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучнитеаспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и раководна ...

Владата пред договор за државна помош со инвеститори, а новиот закон за инвестиции не е донесен

еМагазин - 13.02.2018

Министрите во Владата, на денешната седница ќе го разгледаат и предлог договорот за доделување на државна помош на Друштвото за производство, трговија и услуги ВИК Македонија ДООЕЛ с.Алинци, Прилеп, како и предлог одлуката за давање согласност на ...

Вечерва Владата со одлична вест за граѓаните

Sky - 13.02.2018

На денешната седница, Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови САГЕН.

Владата донесе одлука за повисоки субвенции за тутунот , одобрена поддршка за две странски инвестиции

Канал5 - 13.02.2018

На 54 седница на Владата е донесена одлука за повисоки стимулативни субенции за тутунот; одобрена е поддршка за две нови странски инвестиции, прифатени се препораките на УНЕСКО за заштита на Охридскиот регион, Мерцедесот оди на аукција.

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Макфакс - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Вечер - 13.02.2018

На денешната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови „Саген“, a втората за договорот ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Вечер - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Press24 - 13.02.2018

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК. На денешната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Скопје инфо - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции...

Н.Македонија - 13.02.2018

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК.

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Точка - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата денеска (13.02.2018г) ќе ја одржи својата 54. редовна седница. Ова е дневниот ред

iPortal - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред . На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Локално - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Ќе се разгледуваат ефектите од Денот на дрвото

Денар - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 54. седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Sky - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 54. седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...