TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија планира милијарди евра субвенции за набавка на нови автомобили

Канал5 - 01.06.2020

Германското Министерство за економија предлага план за субвенции од пет милијарди евра за набавка на нови автомобили во нов пакет, соопштиле два добро информирани извори за локалните медиуми.

Германија со 5 милијарди евра ќе поттикнува купување нови автомобили

Независен - 01.06.2020

Германското министерство за економија предложи програма за стимулации од 5 милијарди евра (5,6 милијарди американски долари) како дел од поширок стимулативен пакет за зајакнување на продажбата на автомобили, соопштија во неделата две лица блиски до ...

Грција ќе субвенционира набавка на електрични автомобили

Додај Гас - 01.06.2020

Грчката држава ќе обезбеди еколошки бонус или субвенции за физички лица, компании и такси-служби, за набавка на електрични автомобили, мотоцикли, велосипеди и ванови Документот е дел од еден сеопфатен план за „зелен транспорт“ и подобрување на ...

Германија ќе има програма за субвенции вредна 5 милијарди евра

24auto - 01.06.2020

Министерството за економија на Германија предложи програма за стимулации од 5 милијарди евра како дел од поширок стимулативен пакет за зајакнување на продажбата на автомобили, соопштија во неделата две лица блиски до ова прашање.