TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Усвоен ребалансот на буџетот на Општина Битола

Слободен Печат - 09.07.2024

И покрај тоа што денешната седница на Советот на Општина Битола почна во тензична атмосфера и мошне тешки обвинувања за трошењето на општинските пари од страна на претседателката на Советот Габриела Илиевска, сепак ребалансот на буџетот беше усвоен.

На плоштад да ме претепате, ваков криминален ребаланс на буџетот „Поинаку“ нема да гласа, рече Илиевска, а Коњановски ...

Сакам да кажам - 09.07.2024

Претседателката на битолскиот Совет Габриела Илиевска на денешната седница, на која на дневен ред е ребалансот на буџетот со кој се бараат и повеќе пари за културата, од говорницата јавно обвини дека Општина Битола ја тресе криминална афера во која ...

Габриела Илиевска: На плоштад да ме претепате, ваков криминален ребаланс „Поинаку“ нема да гласа

Слободен Печат - 09.07.2024

Како и на претходните седници, така и на денешната седница на Советот на Општина Битола на која главна точка на Дневен ред беше ребалансот на буџетот и распределбата на средства во областа на културата и спортот, како и доделувањето на субвенции за ...

Со кој се поздрави, А кој ги одмина Коњановски на расправата за ребалансот

Тера - 09.07.2024

Закажана за 10:00 часот, не почна навреме. Откако се собраа сите, дојде и градоначалникот, здравоживо со советникот Чулакоски, ги поздрави советниците од спротивната страна на новото мнозинство, го отпоздрави и советникот од СДСМ Корлевски, ...

Со 25 гласа „за“ Советот го изгласа ребалансот на буџетот

Тера - 09.07.2024

Доцна попладнево Советот на Општина Битола го изгласа ребалансот на буџетот за 2024 година. Пред да се гласа, имаше и комисиска расправа на која се усогласуваа предложените амандмани од советничките групи.

Димитровски им го објаснува спортскиот комплекс, ќе се гради во Нова Битола

Тера - 08.07.2024

Програмата за изменување и дополнување на програмата за одржување на комунални објекти, инсталации, локална патна мрежа и улици во Општина Битола за 2024 година, се најде на седница на Комисијата за јавни и комунални дејност, во пресрет на носењето ...

Коњановски: на сакам да помислам што би се случило Ако не помине ребалансот

Тера - 08.07.2024

„Се потврди она што го зборувавме и тогаш и не би сакал да се навраќам, само да кажам уште еднаш дека завршната сметка не е кафанска сметка, како што беше кажано, таа не е обична фискална сметка од некој кафич или ресторан, таа е сериозен документ ...