TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чавушоглу: Турција силно го поддржува територијалниот интегритет и суверенитет на Сирија

А1 On - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска шефот на турската дипломатија Мевлут Чавушоглу. Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.

Чавушоглу: Турција поддржува политичко решение на сирискиот конфликт

MakPress - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска шефот на турската дипломатија Мевлут Чавушоглу. Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.

Чавушоглу: Турција поддржува политичко решение на сирискиот конфликт

Курир - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска шефот на турската дипломатија Мевлут Чавушоглу. Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.

Чавушоглу: Турција поддржува политичко решение на сирискиот конфликт

Опсервер - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска шефот на турската дипломатија Мевлут Чавушоглу. Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.

Чавушоглу: Турција поддржува политичко решение на сирискиот конфликт

Zoom - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска шефот на турската дипломатија Мевлут Чавушоглу. Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.

Турција се залага за политичко решение на сирискиот конфликт

Република - 16.08.2022

Шефот на турската дипломатија, Мевлут Чавушоглу, порача дека Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт. изјави Чавушоглу во Анкара на прес-конференција со неговиот латвиски колега Едгарс Ринкевич одржана во Анкара.

Чавушоглу: Турција поддржува политичко решение за сириската криза

Кумановски м. - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу. „Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.

Чавушоглу: Турција поддржува политичко решение на сирискиот конфликт

Вечер Прес - 16.08.2022

Турција отсекогаш поддржувала политичко решение на сирискиот конфликт, изјави денеска шефот на турската дипломатија Мевлут Чавушоглу. Режимот (сирискиот) не верува во политичко решение, тој верува во воено решение.