TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

42. Скопско лето се отвора со концертот „од оркестарот за публиката“

Сакам да кажам - 21.06.2021

Четириесет и второто издание на Скопско лето почнува вечерва, традиционално на првиот ден на летото и Светскиот ден на музиката. Манифестацијата ќе се отвори со операта без зборови „Од оркестарот за публиката“, што ќе се изведе во Салонот на ...

Свечено отворање на „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката

Република - 21.06.2021

Свеченото отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, ќе се одржи вечерва, 21-ви јуни (понеделник).

Свечено отворање на „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката

Нетпрес - 21.06.2021

Свеченото отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, ќе се одржи вечерва, 21-ви јуни (понеделник).

Стартува Скопско лето 2021

MTM - 21.06.2021

Вечерва свечено отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“. Организаторите информираат дека на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, вечерва, 21-ви јуни, манифестацијата ќе се отвори со операта без ...

Стартува Скопско лето 2021

Скопје инфо - 21.06.2021

Вечерва свечено отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“. Организаторите информираат дека на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, вечерва, 21-ви јуни, манифестацијата ќе се отвори со операта без ...

Стартува Скопско лето 2021

Денар - 21.06.2021

Вечерва свечено отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“. Организаторите информираат дека на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, вечерва, 21-ви јуни, манифестацијата ќе се отвори со операта без ...

Стартува Скопско лето 2021

Centar - 21.06.2021

Вечерва свечено отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“. Организаторите информираат дека на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, вечерва, 21-ви јуни, манифестацијата ќе се отвори со операта без ...

Свечено отворање на „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката

Точка - 21.06.2021

Свеченото отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, ќе се одржи вечерва, 21-ви јуни (понеделник).

Стартува Скопско лето 2021

Н.Македонија - 21.06.2021

Вечерва свечено отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“. Организаторите информираат дека на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, вечерва, 21-ви јуни, манифестацијата ќе се отвори со операта без ...

Вечерва во МОБ се отвора „Скопско лето 2021“

Скопско Ехо - 21.06.2021

„Од оркестарот за публиката” – Опера без зборови, е насловот на концертот со кој вечерва во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021″. Диригенти на отворањето се Бисера Чадловска и Иван Еминовиќ, а од МОБ најавуваат дека се ќе тече ...

Со концерт на оркестарот на НОБ „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови ќе биде отворено „Скопско лето“

Независен - 21.06.2021

Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

Со концерт на оркестарот на НОБ ќе биде отворено „Скопско лето“

Курир - 21.06.2021

Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

Почнува „Скопско лето“, концерт на оркестарот на Национална опера и балет „Од оркестарот за публиката“ – Опера без ...

МКД - 21.06.2021

Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката" – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021". Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

Со концерт на оркестарот на НОБ „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови ќе биде отворено „Скопско лето“

Опсервер - 21.06.2021

– Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

„Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови го отвора „Скопско лето“

+инфо - 21.06.2021

Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М. Мусоргски, Џ.Пучини, П.И.Чајковски– Р.Леонкавало, Ш.Гуно, В.Белини и Џ.Верди. Диригенти ќе бидат Бисера Чадловска и Иван Еминовиќ. Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за ...

Со концерт на оркестарот на НОБ „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови ќе биде отворено „Скопско лето“

Либертас - 21.06.2021

– Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

Со концерт на оркестарот на НОБ „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови ќе биде отворено „Скопско лето“

24 Вести - 21.06.2021

Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

Стартува „Скопско лето 2021“

MakPress - 21.06.2021

Со концерт на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ – Опера без зборови, вечер во 21 часот ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П.Маскањи, М.

Концерт „Опера без зборови“

Н.Македонија - 21.06.2021

Со концерт на оркестарот на Националната опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката – Опера без зборови“, вечерва, во 21 часот, ќе биде отворен фестивалот „Скопско лето“. Концертот опфаќа дела од П. Маскањи, М. Мусоргски, Џ. Пучини, П.И.

Утре со концерт се отвора „Скопско лето“

Република - 20.06.2021

На 21.06.2021 година со почеток во 21 часот, во салонот на Националната опера и балет ќе биде изведен концерт на оркестарот на Национална опера и балет „ОД ОРКЕСТАРОТ ЗА ПУБЛИКАТА“ „ОПЕРА БЕЗ ЗБОРОВИ“ –Воедно претставува Отворање на фестивалот ...

Со „Од оркестарот за публиката“ – опера без зборови, утре свечено се отвора фестивалот „Скопско лето“

Мета - 20.06.2021

42-то издание на фестивалот „Скопско лето“ свечено ќе се отвори утре, со почеток од 21 часот, со изведбата на „Од оркестарот за публиката“ – опера без зборови во Националната опера и балет (НОБ).