TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

САД најголем производител на оружје во светот, Русите ги поминаа Британците

Денар - 10.12.2018

САД остануваат убедливо најголемиот производител и продавач на оружје во светот, се наведува во најновиот извештај на Стокхолмскиот меѓународен институт за истражување на мирот. Во извештајот за 2017 година, се наведува дека 42 американски компании ...

Русија се искачи на второ место меѓу најголемите производители на оружје во светот

Локално - 10.12.2018

Русија се искачи на второ место меѓу земјите производители на оружје во 2017 година. Таа е рангирана по САД, кои се на првата позиција, се наведува во извештајот на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ).

Русија на второ место меѓу најголемите производители на оружје во светот според СИПРИ

+инфо - 10.12.2018

Русија се искачи на второ место меѓу земјите производители на оружје во 2017 година. Таа е рангирана по САД, кои се на првата позиција, се наведува во извештајот на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ).

СИПРИ: Русија се искачи на второ место меѓу најголемите производители на оружје во светот

Независен - 10.12.2018

Шведска – Русија се искачи на второ место меѓу земјите производители на оружје во 2017 година. Таа е рангирана по САД, кои се на првата позиција, се наведува во извештајот на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ).

СИПРИ: Русија се искачи на второ место меѓу најголемите производители на оружје во светот

А1 On - 10.12.2018

Русија се искачи на второ место меѓу земјите производители на оружје во 2017 година. Таа е рангирана по САД, кои се на првата позиција, се наведува во извештајот на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ).

Русија го презеде второто место во продажба на оружје

Н.Македонија - 10.12.2018

Русија се искачи на второ место меѓу земјите производители на оружје во 2017 година. Таа е рангирана по САД, кои се на првата позиција, се наведува во извештајот на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ).