TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астероид со димензии на фудбалски терен помина покрај Земјата

Кајгана - 17.04.2018

Само еден ден откако е откриен, астероид со димензии на фудбалски терен, кој може да предизвика значителна штета, во неделата помина покрај Земјата, многу близу според астрономската скала.

Огромен астероид минал многу блиску до Земјината атмосфера

Репортер - 17.04.2018

Астероидот 2018 GE3, кој според процените на експертите е со големина на фудбалски терен, минал многу блиску покрај Земјата во неделата утрото. Астероидот,кој имал нешто повеќе од 45 метри пречник, бил поблиску до Земјата и од Месечината, која ...

Астероид со димензии на фудбалски терен помина покрај Земјата

Локално - 17.04.2018

Само еден ден откако е откриен, астероид со димензии на фудбалски терен, кој може да предизвика значителна штета, во неделата помина покрај Земјата, многу близу според астрономската скала.

Никогаш поблиску не бил крајот на светот: Огромен астроид помина премногу блиску до Земјата

Сител - 17.04.2018

Астероидот 2018 GE3, кој според проценките на експертите е со големина на фудбалски терен, помина „алармантно близу Земјата “ во неделата наутро. Астероидот кој имал пречник нешто повеќе од 45 метри бил поблиску до Земјата отколку Месечината, која ...

Огромен астероид помина покрај Земјата (ВИДЕО)

Курир - 17.04.2018

Астероидот 2018 GE3 кој според проценките на експертите е со големина на фудбалски терен, поминал „алармантно“ блиску до Земјата во неделата наутро. Астероидот кој има повеќе од 45 метри во пречник бил до Земјата поблиску од Месечината, која ...