TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Касами најавува нови кривични за претходната општинска администрација

Р.С.Европа - 13.05.2022

Тетовскиот градоначалник Биљал Касами вели дека ќе продолжи да ги обелоденува злоупотребите кои ги вршеле претходната градоначалничка Теута Арифи и други вработени во општинската администрација.

Општина Тетово ја разреши директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ под обвинение за финансиски малверзации, таа ...

Мета - 13.05.2022

Општина Тетово ја разреши директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“, Теута Лала, под обвинение за финансиски малверзации. Решението на Општината за разрешување, како што велат од оваа институција, се заснова на извештајот на Општинската ...

Касами расчистува со кадрите на Теута Арифи

Фокус - 12.05.2022

Општина Тетово ја разреши директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ Теута Лала, откако тоа го побарал Советот на училиштето. На овој и ваков развој на настаните му претходела ревизорска контрола на нејзиното работење која утврдила низа ...

Касами ја разреши директорката на тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ“, ја злоупотребила функцијата

Република - 12.05.2022

Општина Тетово соопшти дека по направената ревизија во тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ“ се констатирани многу финансиски пропусти, кои го оштетиле буџетот на училиштето. , се вели во писменото сопштение на општина Тетово.

Касами ја разреши директорката на тетовската гимназија поради неправилности во работењето, таа вели наводите се ...

Сакам да кажам - 12.05.2022

Градоначалникот Биљал Касами ја разреши досегашната директорка на тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ“ Теута Лала, поради неправилности во досегашното работење утврдени со ревизорски извештај.

Касами ја разреши директорката на тетовската гимназија

Курир - 12.05.2022

Градоначалникот на Тетово Биљал Касами ја разреши директорката на тетовската гимнаија „Кирил Пејчиновиќ“ Теута Лала. Таа најави дека решението базирано на „тенденциозен“ ревизорски извештај ќе го обжали.

Касами ја разреши директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ”, Теута Лала

24Инфо - 12.05.2022

Директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ” од Тетово, Теута Лала ги информираше медиумите дека денеска добила решение за разрешување од страна на градоначалникот Биљал Касами за кое најави дека ќе го обжали.

Касами расчистува со кадрите на Теута Арифи

Република - 12.05.2022

Општина Тетово ја разреши директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ Теута Лала, откако тоа го побарал Советот на училиштето. На овој и ваков развој на настаните му претходела ревизорска контрола на нејзиното работење која утврдила низа ...

Разрешена директорката на тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ“, Касами вели дека ревизија констатирала сериозни ...

MakPress - 13.05.2022

Директорката на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ од Тетово, Теута Лала ги информираше медиумите дека денеска добила решение за разрешување од страна на градоначалникот Биљал Касами за кое најави дека ќе го обжали.