TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Судот во Линц осуди 43 годишна докторка за погрешно ампутирана нога на пациент

Нова ТВ - 02.12.2021

Откако во мај месец на пациент му ампутирала погрешна нога, наместо левата, десната нога, а грешката била откриена два дена подоцна, докторка хирург денеска беше осудена од судот во Линц за тешка негрижа и со парична казна од 2.700 евра.Пациентот ...

Австрија: Докторка му ампутирала погрешна нога на пациент

Курир - 02.12.2021

Австриската хирургија мора да плати казна од 2.700 евра откако на пациент му била ампутирана погрешна нога, пренесува Би-Би-Си. На постар пациент минатиот мај требало да му биде ампутирана десната нога во болницата Линза, а му била ампутирана левата ...

Докторка во Австрија ампутирала погрешна нога на пациент

24Инфо - 02.12.2021

На 82-годишен пациент, кој се лекувал од болки во двете нозе во болницата во Линц во провинцијата Горна Австрија, наместо левата му била ампутирана десната нога. Роднините на пациентот потоа го тужеле лекарот кој го оперирал.

Докторка ампутирала погрешна нога на пациент, казнета само со 2.700 евра

Независен - 02.12.2021

Докторка – хирург во Австрија казнета е со 2.700 евра откако ампутирала (отсекла) погрешна нога на пациент. Во средата, судот во Линц ја прогласи 43-годишната докторка за виновна за тешка немарност и ја казни со 2.700 евра.

Докторка во Австрија ампутирала погрешна нога на пациент

Пулс24 - 02.12.2021

На 82-годишен пациент, кој се лекувал од болки во двете нозе во болницата во Линц во провинцијата Горна Австрија, наместо левата му била ампутирана десната нога. Роднините на пациентот потоа го тужеле лекарот кој го оперирал.

Хорор во Австрија: Докторка му ампутирала погрешна нога на пациент

Press24 - 02.12.2021

Австриската хирургија мора да плати казна од 2.700 евра откако на пациент му била ампутирана погрешна нога, пренесува Би-Би-Си. На постар пациент минатиот мај требало да му биде ампутирана десната нога во болницата Линза, а му била ампутирана левата ...

Докторка во Австрија ампутирала погрешна нога на пациент

Точка - 02.12.2021

На 82-годишен пациент, кој се лекувал од болки во двете нозе во болницата во Линц во провинцијата Горна Австрија, наместо левата му била ампутирана десната нога. Роднините на пациентот потоа го тужеле лекарот кој го оперирал.

Докторка во Австрија ампутирала погрешна нога на пациент

Centar - 02.12.2021

На 82-годишен пациент, кој се лекувал од болки во двете нозе во болницата во Линц во провинцијата Горна Австрија, наместо левата му била ампутирана десната нога. Роднините на пациентот потоа го тужеле лекарот кој го оперирал.

Докторка му ампутирала погрешна нога на пациент во Австрија

Нетпрес - 02.12.2021

Австриската хирургија мора да плати казна од 2.700 евра откако на пациент му била ампутирана погрешна нога, пренесува Би-Би-Си. На постар пациент минатиот мај требало да му биде ампутирана десната нога во болницата Линза, а му била ампутирана левата ...

Докторка во Австрија ампутирала погрешна нога на пациент

Локално - 02.12.2021

На 82-годишен пациент, кој се лекувал од болки во двете нозе во болницата во Линц во провинцијата Горна Австрија, наместо левата му била ампутирана десната нога. Роднините на пациентот потоа го тужеле лекарот кој го оперирал.

Австрија: Докторка му ампутирала погрешна нога на пациент

Lider - 02.12.2021

Австриската хирургија мора да плати казна од 2.700 евра откако на пациент му била ампутирана погрешна нога, пренесува Би-Би-Си. На постар пациент минатиот мај требало да му биде ампутирана десната нога во болницата Линза, а му била ампутирана левата ...

Австриска докторка му пресекла погрешна нога на пациент, доби казна од 2.700 евра

Канал5 - 01.12.2021

Докторка е казнета во Австрија затоа што на почетокот на оваа година му ја ампутирала погрешната нога на пациент. Наместо левата нога, на постар пациент му била отстранета десната нога, а грешката била откриена два дена подоцна, пишува Би-Б Денеска ...

Хирург од Австрија ампутирал грешна нога на пациент, казнет со 2 илјади евра

Слободен Печат - 01.12.2021

Хирург од Австрија бил казнет со 2,700 евра затоа што ампутирал погрешната нога на еден пациент. Наместо левата нога, на постариот пациент му била отстранета десната нога, а грешката била откриена два дена подоцна, пишува Би-Би-Си .

Хирург отсекол погрешна нога на пациент, па морал да ја ампутира и другата

Алсат-М - 02.12.2021

Хирург е казнет во Австрија затоа што на почетокот на оваа година ампутираше погрешна нога на пациент. Наместо левата нога, на еден повозрасен пациент му била отстранета десната, а грешката била откриена два дена подоцна, пишува Би-Би-Си .

Хирург отсекол погрешна нога на пациент, па морал да ја ампутира и другата

Zoom - 02.12.2021

Хирург е казнет во Австрија затоа што на почетокот на оваа година ампутираше погрешна нога на пациент. Во средата, судот во Линц ја прогласи виновна 43-годишната докторка за крајно невнимание и ја казни со глоба од 2.700 евра.

На пациент му ампутирале погрешна нога, откриле на рутинска контрола, па му ја исекле и другата

Кумановски м. - 02.12.2021

Жена хирург во Австрија е казнета поради ампутација на погрешна нога на пациентот минатата година. На постариот пациент наместо левата му е отстранета десната нога, а грешката е откриена дури два дена подоцна – пренесува Би-Би-Си.