TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА ВО АКЦИЈА: Шеќеринска ви помага како чесно да се збогатите од фискални сметки

Денешен - 18.07.2019

Вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шеќеринска им помага на граѓаните како на чесен начин да дојдат до пари преку ДДВ и им го појаснува прашањето „колку пати можам да го скенирам кодот на една фискална сметка“.

Во цели општини никој не издава фискална сметка

Вечер - 18.07.2019

Неправилности се пријавувани од сите делови на државата, а најмногу од скопските општини Аеродром, Центар и Чаир. На телефонот 198 се пријавени ресторани, маркети, фризерници, бензински пумпи, механичарски сервиси, автоперални, бутици, трафики, ...

Што пријавија најмногу граѓаните за „Мој ДДВ“

Фактор - 18.07.2019

Неправилностите од почетокот на мерката „Мој ДДВ“ граѓаните ги пријавуваат на бројот 198, соопшти УЈП. Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални сметки, како и за сметки коишто граѓаните не можат да ги скенираат.

УЈП: Најмногу пријави за неиздавање фискални и за сметки што не може да се скенираат

Макфакс - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите што од почетокот на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година најзабележителни се пријавите за ...

УЈП во контрола на маркети, мини маркети, колонијали и фризерски студија за неиздавање фискални

+инфо - 18.07.2019

Најзабележителни неправилности кои од почетокот на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ пријавени од граѓаните на бројот 198 се пријавите за неиздавање на фискални сметки, како и за сметки коишто граѓаните не можат да ги скенираат.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Независен - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Сител - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

УЈП: Најмногу пријави за неиздавање фискални и за сметки што не можат да се скенираат

Скопје инфо - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 % од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за ...

Проблеми со кодови, неиздавање сметки-пријава на неправилности за МојДДВ на 198

Нова ТВ - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Локално - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање: МојДДВ се соочи со бројни неправилности

Република - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Телма - 18.07.2019

– Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неиздавање на сметки, грешка во скенирање: Како да пријавите неправилности за МојДДВ?

Курир - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Да се издаваат фискални сметки на прилепскиот „Пивофест”

Слободен Печат - 18.07.2019

Во врска со овогодишниот Пивофест, УЈП ги повикува сите учесници кои имаат обврска да издаваат фискални сметки, истите редовно да ги издаваат а се потсетуваат посетителите дека имаат законско право да бараат да им се издаде фискална сметка за ...

На овој број пријавете неправилности со „Мој ДДВ"

Press24 - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Либертас - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Како да пријавите неправилности за МојДДВ?

Нетпрес - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Канал5 - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ Од 1 ...

„Мој ДДВ“ ги охрабри граѓаните да пријавуваат неправилности

Н.Македонија - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за ...

УЈП: Најмногу пријави за неиздавање фискални и за сметки што не можат да се скенираат

Centar - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 % од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за ...

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

ТВ21 - 18.07.2019

Од 1 јули 2019 година, кога почна примената на мерката, најголем дел од пријавите се однесуваат на ресторани, маркети, мини маркети, колонијални продавници, фризерски студија и друго. Некои правни лица се пријавувани и по повеќепати, а има и општини ...

На 198 најмногу пријави за неиздавање фискални сметки и неможност за скенирање

МКД - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

Опсервер - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање може да се пријави на бројот 198

MakPress - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

УЈП: Најмногу пријави за неиздавање фискални и за сметки што не можат да се скенираат

Точка - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 % од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за ...

На 198 да се пријавуваат неправилности за МојДДВ

Алфа - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неиздавање на сметки, грешка во скенирање: Како да пријавите неправилности за МојДДВ?

Скопје24 - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Се поголем број на граѓани пријавуваат до УЈП за неиздавање на фискални сметки

Мета - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. „Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални ...

Неправилности за „Мој ДДВ“ се пријавуваат на 198

Факултети - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање се најчестите неправилности што граѓаните досега ги пријавиле на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката „Мој ДДВ“, односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

PressingTV - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

УЈП: Граѓаните можат да пријават неправилности за мерката Поврат на 15% од ДДВ на бројот 198

iPortal - 18.07.2019

Од Управата за јавни приходи информираат за неправилностите коишто од почетокот на мерката Поврат на 15% од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални ...

УЈП: Најмногу пријави за неиздавање фискални и за сметки што не можат да се скенираат

Денар - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 % од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за ...

Неправилности за МојДДВ се пријавуваат на 198

ММС - 18.07.2019

Неиздавање фискални сметки и неможност за нивно скенирање, се најчестите неправилности кои граѓаните ги пријавиле досега на дежурниот број 198 во УЈП во врска со спроведувањето на мерката МојДДВ односно повратот на 15 отсто од пресметаниот ДДВ.

Граѓаните се повеќе пријавуваат во УЈП: Ресторани, маркети, фризерски студија, бутици не издаваат фискални сметки

еМагазин - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. „Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални ...

УЈП Прилеп: Да се издаваат фискални сметки на „Пивофест“

Независен - 18.07.2019

Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

Регионална дирекција на УЈП Прилеп: Да се издаваат фискални сметки на „Пивофест”

24Инфо - 18.07.2019

– Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

Нема журка на „Пивофест“ ако не е зачинета со фискални!

+инфо - 18.07.2019

Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

Регионална дирекција на УЈП Прилеп: Да се издаваат фискални сметки на „Пивофест“

Сител - 18.07.2019

– Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

Бледи фискални сметки со нечитлив бар код пријавиле битолчани

Тера - 18.07.2019

Од Управата за јавни приходи информираат за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 % од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални ...

Регионална дирекција на УЈП Прилеп: Да се издаваат фискални сметки на „Пивофест"

Канал5 - 18.07.2019

Согласно пријавите и по службена должност Управата за јавни приходи ќе спроведе интензивни контроли со цел проверка и утврдување на фактичката состојба на терен. Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги ...

УЈП: На Пивофест да се издаваат фискални сметки

Либертас - 18.07.2019

Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

198 е бројот за пријавување неправилности: Со „Мој ДДВ“ државата ќе ги натера трговците да издаваат фискални сметки

Бриф - 18.07.2019

Управата за јавни приходи информира за неправилностите коишто од почетокот на мерката поврат на 15 % од пресметаниот ДДВ, граѓаните ги пријавуваат на бројот 198. Како што велат од таму, од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за ...

Регионална дирекција на УЈП Прилеп: Да се издаваат фискални сметки на „Пивофест“

Опсервер - 18.07.2019

Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

УЈП: Фискални сметки и на „Пивофест“

Денешен - 18.07.2019

Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

Регионална дирекција на УЈП Прилеп: Да се издаваат фискални сметки на „Пивофест“

MakPress - 18.07.2019

Да се издаваат фискални сметки и да се потсетуваат посетителите дека имаат право да ги побараат, како и за правото на поврат на дел од пресметаниот ДДВ, информираат од прилепската Регионална дирекција на Управата за јавни приходи во пресрет на ...

УЈП: Граѓаните можат да пријават неправилности за мерката Поврат на 15% од ДДВ на бројот 198

Бизнис Вести - 19.07.2019

Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални сметки, како и за сметки коишто граѓаните не можат да ги скенираат. Најголем дел од пријавите се однесуваат на ресторани, маркети, мини маркети, колонијални продавници, ...

УЈП во контрола за неиздавање на фискални сметки

Н.Македонија - 19.07.2019

Најзабележителни неправилности кои од почетокот на мерката за поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ ги пријавиле граѓаните на бројот 198 се неиздавање на фискални сметки и проблеми при нивното скенирање.

Што пријавија најмногу граѓаните за „Мој ДДВ“

Press24 - 19.07.2019

Неправилностите од почетокот на мерката „Мој ДДВ“ граѓаните ги пријавуваат на бројот 198, соопшти УЈП. Од 1 јули 2019 година, најзабележителни се пријавите за неиздавање на фискални сметки, како и за сметки коишто граѓаните не можат да ги скенираат.