TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трансплантација на коскена срж од несродни дарители

24 Вести - 17.05.2018

Пациентите со хематолошки заболувања, на кои им е потребна трансплатација на матични клетки од несроден дарител, наместо да се испраќаат во странство како досега, ќе се лекуваат на клиниката за хематологија.

Универзитетска клиника за хематологија, нов реновиран оддел за трансплантација

ТВ21 - 17.05.2018

Се заблагодарува за последен пат пред да замине во пензија. Докторката Бранка Мамуцевска, целиот свој работен век го поминала на клиниката за хематологија. Вели дека ова е најдобриот начин да си замине, бидејќи како што вели, зад неа остава ...

Ќе се трансплантираат несродни матични клетки на Клиниката за хематологија

Телма - 17.05.2018

Ако немаат дарител од семејството – пациентите ќе добијат донирани матични клетки без да бидат испратени во странство. Трансплантацијата на несродни матични клетки на Клиниката за хематологија ќе ја прават домашни лекари едуцирани во странство.

За прв пат во Македонија, трансплантација на матични клетки

Алсат-М - 17.05.2018

Клиниката за хематологија за првпат ќе почне трансплантација на матични клетки од странски донатори за производство на крвни клетки. Ова стана можно по реновирањето на просториите на Клиниката бидејќи досегашните простории не ги исполнуваа ...

На Клиниката за хематологијата ќе почнат и трансплатација на коскената срцевина

Сител - 17.05.2018

На Клиниката за хематологија ќе почнат да прават и трансплантација на коскена срцевина кај пациенти со малигни заболувања од несроден дарител. Комплетно го реновирале одделот и очекуваат големи заштеди бидејќи досега во странство за еден пациент ...

На хематологија ќе се пресадува коскена срцевина и од несроден дарител

Сакам да кажам - 17.05.2018

Трансплантација на коскена срцевина на Клиниката за хематологија ќе може да се прави и од несродни дарители. Денес на Хематологија беше отворен реновираниот оддел за трансплантација, што според министерот за здравство Венко Филипче, се создадени ...

Транспалнатација на матични клетки ќе се изведува на хематологија

Канал5 - 17.05.2018

Tерапискитe процедури за несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки ќе се извршува на клиниката за хематологија. Пациентите со малигни заболувања на крвта, кои треба да имаат трансплантација од несроден донор на матични клетки, повеќе ...

Првпат во Македонија несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки на Хематологија

Локално - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки стартува на Хематологија

CivilMedia - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

Обновен Одделот за трансплантација на Клиниката за хематологија

Слободен Печат - 16.05.2018

Од Универзитетската клиника за хематологија информираат дека целосно е обновениот Оддел за трансплантација, во чии рамки за прв пат започнуваат нова софистициран метод на лекување – несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки.

Ќе се трансплантираат несродни матични клетки на Клиниката за хематологија

Бриф - 17.05.2018

Ако немаат дарител од семејството – пациентите ќе добијат донирани матични клетки без да бидат испратени во странство. Трансплантацијата на несродни матични клетки на Клиниката за хематологија ќе ја прават домашни лекари едуцирани во странство.

На Клиниката за хематологијата ќе почнат и трансплатација на коскената срцевина

24Инфо - 17.05.2018

На Клиниката за хематологијата ќе почнат и трансплатација на коскената срцевина На Клиниката за хематологија ќе почнат да прават и трансплантација на коскена срцевина кај пациенти со малигни заболувања од несроден дарител.

Првпат во Македонија несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки на Хематологија

Вечер - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки стартува на Хематологија

Курир - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

И во Македонија ќе се прави трансплантација на матични хематопоетски клетки

Независен - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки стартува на Хематологија

Сител - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

Првпат во Македонија несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки на Хематологија

А1 On - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Една од најсофистицираните тераписки процедури во медицината стартува на Клинички

Фактор - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

И во Македонија ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки

Н.Македонија - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки стартува на Хематологија

А1 On - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки првпат во Македонија

+инфо - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

На Хематологија стартува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки

Н.Македонија - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

Трансплантација на коскена срцевина од несроден дарител ќе се прави на Хематологија наместо во странство

Слободен Печат - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки стартува на Хематологија

Скопје инфо - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

На Хематологија за првпат во Македонија е извршена несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки

МКД - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки стартува на Хематологија

Вечер - 17.05.2018

Една од најсофистицираните тераписки процедури во современата медицина, несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки почнува од денеска да се извршува во целосно реновираниот Оддел за трансплантација при Универзитетската клиника за ...

Софистицирана трансплантација на матични клетки на Хематологија

Нова ТВ - 17.05.2018

Целосно е реновиран Одделот за трансплантација на Универзитетската клиника за хематологија и во него ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е пософистицирана од претходната процедура на пресадување на коскена ...

И во Македонија ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки

Република - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...

И во Македонија ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки

Скопје24 - 17.05.2018

Целосно реновираниот Оддел за трансплантација денеска е отворен на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје и во него првпат во Македонија и пошироко ќе се извршува несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки, која е една од ...