TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За да ги мотивираат да гласаат: Денеска бесплатни патарини и тротинети во Грција

PressingTV - 26.05.2019

Со одлука на министерот за транспорт и врски на Грција, Христос Спирѕис, за да се олесни гласањето на граѓаните, денес се отворни патарините на најголемите автопати во земјата, односно возилата ќе поминуваат без да платат.

Тротинет револуција во Германија

Локално - 25.05.2019

Во САД веќе ги возат, во други европски земји исто така, а сега треба да станат составен дел и од градската слика во Германија: електротротинети. Дали е тоа чекор во правец на намалување на автомобилскиот сообраќај? Превозното средство на иднината е ...

Електричните тротинети наскоро на улиците во Германија

USB - 25.05.2019

Овој потег има за цел тротоарите да ги направи посигурни за пешаците, но исто така и да ја популаризира употребата на иновативни возила со мотори. Високиот дом на германскиот Бундестаг ја потврди иницијативата на министерот за сообраќај, Андреас ...