TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

120 години од раѓањето на Методија Андонов – Ченто

Курир - 17.08.2022

На 17 август 1902 во Прилеп е роден Методија Андонов – Ченто, македонски револуционер и државник, прв претседател на Иницијативниот одбор за свикување на Првото заседание на АСНОМ и прв претседател на Президиумот на АСНОМ.

Стефковски со повик до граѓаните: Да оддадеме почит на Ченто

Курир - 16.08.2022

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски преку објава на својата официјална фејсбук страна ги повика граѓаните на општина Гази Баба на одбележување на 120 години од раѓањето на Методија Андонов Ченто.

Стефковски со повик до граѓаните: Да оддадеме почит на Ченто

24Инфо - 16.08.2022

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски преку објава на својата официјална фејсбук страна ги повика граѓаните на општина Гази Баба на одбележување на 120 години од раѓањето на Методија Андонов Ченто.

Стефковски ги повика граѓаните: Да оддадеме почит на Ченто

Нетпрес - 16.08.2022

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски преку објава на својата официјална фејсбук страна ги повика граѓаните на општина Гази Баба на одбележување на 120 години од раѓањето на Методија Андонов Ченто.

120 години од раѓањето на Методија Андонов – Ченто

Нетпрес - 17.08.2022

На 17 август 1902 во Прилеп е роден Методија Андонов – Ченто, македонски револуционер и државник, прв претседател на Иницијативниот одбор за свикување на Првото заседание на АСНОМ и прв претседател на Президиумот на АСНОМ.

120 години од раѓањето на Методија Андонов – Ченто

Точка - 17.08.2022

На 17 август 1902 во Прилеп е роден Методија Андонов – Ченто, македонски револуционер и државник, прв претседател на Иницијативниот одбор за свикување на Првото заседание на АСНОМ и прв претседател на Президиумот на АСНОМ.

Знаевте ли дека денеска е 120 години од раѓањето на Методија Андонов – Ченто?

Скопје инфо - 17.08.2022

Методија Андонов – Ченто беше македонски револуционер и државник, прв претседател на Иницијативниот одбор за свикување на Првото заседание на АСНОМ и прв претседател на Президиумот на АСНОМ.

Општина Гази Баба организира чествување на 120 години од раѓањето на Ченто

Опсервер - 17.08.2022

Денес, 17.08.2022 година (среда) се навршуваат 120 години од раѓањето на Методија Андонов Ченто. За таа цел Ве покануваме денес 17.08.2022 година (среда) со почеток во 18:15 часот во паркот Ченто, каде што пред точно 20 години е поставен споменикот ...