TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Столтенберг: Членките се разочарани поради косовската војска и царините против Србија

МКД - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека некои членки на НАТО се разочарани поради воведувањето на косовските царини на увозот на стока од Србија. Тој додаде дека постои и незадоволство поради лошо истемпираната одлука за ...

Шекеринска ќе биде првата наша министерка која ќе учествува на Северноатлантскиот совет на НАТО

+инфо - 12.02.2019

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска утре и задутре во Брисел ќе учествува на состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО на ниво на министри за одбрана, што е прво учество на министер од нашата земја на официјален состанок на Алијансата по ...

Столтенберг ѝ посака добредојде на Шекеринска во НАТО

Deutsche Welle - 12.02.2019

Во пресрет на состанокот на министрите за одбрана на НАТО во Брисел, генералниот секретар Јенс Столтенберг денеска го поздрави првото учество на еден македонски министер на средбата. Дводневниот состанок на министрите за одбрана на земјите-членки на ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

MTM - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО, ...

Столтенберг: НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

MTM - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансфорамцијата во Војска на Косово, јави Танјуг.

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан ќе придонесе за стабилизација на регионот

+инфо - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Шекеринска – прв наш министер кој учествува на Северноатланскиот совет на НАТО

24Инфо - 12.02.2019

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска утре и задутре (13-14 февруари) во Брисел ќе учествува на состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО на ниво на министри за одбрана, што е прво учество на министер од нашата земја на официјален состанок ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

Локално - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО, ...

НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

Локално - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансфорамцијата во Војска на Косово.

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

Опсервер - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Шекеринска утре и задутре ќе учествува на Северноатлантскиот совет на НАТО

Мета - 12.02.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска утре и задутре (13-14 февруари) во Брисел ќе учествува на состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО на ниво на министри за одбрана, што е прво учество на министеr од нашата земја на официјален ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

Независен - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО.

Столтенберг: НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

Независен - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансформацијата во Војска на Косово, јави Танјуг.

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

24Инфо - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Шекеринска за првпат на Северноатлантскиот совет

CivilMedia - 12.02.2019

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска на 13 и 14 февруари во Брисел ќе учествува на состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО на ниво на министри за одбрана, што е прво учество на министер од нашата земја на официјален состанок на ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

24Инфо - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО, ...

Столтенберг: НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

+инфо - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансфорамцијата во Војска на Косово, јави Танјуг.

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

1tv - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

А1 On - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО, ...

Столтенберг: НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

1tv - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансфорамцијата во Војска на Косово, јави Танјуг.

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

Нова ТВ - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

1tv - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО.

Столтенберг: НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

А1 On - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансфорамцијата во Војска на Косово, јави Танјуг.

Столтенберг задоволен од проширувањето на Алијансата

Алсат-М - 12.02.2019

Проширувањето на НАТО кон земјите од западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на Северноатлантската алијанса, рече денеска генералниот секретар на НАТО, ...

Сто милијарди долари плус од НАТО сојузничките за одбрана

+инфо - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО, ...

Столтенберг: НАТО ќе го процени нивото на ангажман во Косово

Опсервер - 12.02.2019

Министрите за одбрана на земјите членки на НАТО за време на претстојниот дводневен состанок во Брисел ќе го разгледаат нивото на нивната поддршка на Косовските безбедносни сили по трансфорамцијата во Војска на Косово, јави Танјуг.

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

А1 On - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Дополнителни сто милијарди долари од НАТО сојузничките за одбрана

Опсервер - 12.02.2019

Европските земји и Канада ќе ги зголемат трошоците за одбрана за сто милијарди долари до 2020 година, во споредба со 2016 година, најави генералниот секретар на Алијансата, Јенс Столтенберг еден ден пред почетокот на министерскиот состанок на НАТО, ...

Столтенберг: Охрабрувачки е што имаме членки како Хрватска, Албанија, Црна Гора и идната Северна Македонија

Фокус - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Столтенберг: Охрабрувачки е што меѓу членките ја имаме и идната Северна Македонија

Р.С.Европа - 12.02.2019

Проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на Северноатлантската алијанса, изјави денеска Генералниот секретар на ...

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан ќе придонесе за стабилизација на регионот

Слободен Печат - 12.02.2019

Сѐ уште постојат многу предизвици и проблеми, но е многу охрабрувачки дека имаме членки како што се Хрватска, Албанија, Црна Гора и идната Северна Македонија, посочи Столтенберг. Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека ...

Столтенберг: Охрабрувачки е што имаме членки како Хрватска, Албанија, Црна Гора и идната Северна Македонија

Канал5 - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО ќе помогне за стабилизација на регионот. Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ...

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

Локално - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...

Столтенберг: Ширењето на НАТО кон Западен Балкан придонесе за стабилизација на регионот

Либертас - 12.02.2019

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска изјави дека проширувањето на НАТО кон земјите од Западен Балкан ќе ја зајакне Алијансата, ќе помогне за стабилизација на регионот и ќе ги зајакне балканските држави кои ќе и се придружат на ...