TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Малезија е откриен јазик кој досега не е познат за нас

ЕНаука - 14.02.2018

Во малото село, во близина на реката Pergau во Sungai Rual, лингвистите пронашле луѓе кои зборуваат на јазик кој досега не е познат за нас. Јазикот се нарекува “једек” и го зборуваат околу 280 лица.

Во Малезија откриен досега непознат јазик

Алсат-М - 14.02.2018

Во малото село, во близина на реката Pergau во Sungai Rual, лингвистите пронашле луѓе кои зборуваат на јазик кој досега не е познат за нас. Јазикот се нарекува “једек” и го зборуваат околу 280 лица.