TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одреден број корисници тестираат AR навигација во Google Maps (ВИДЕО)

USB - 11.02.2019

Оваа можност е блиска на она што беше ветено за Google Glass, но без AR очилата. На минатогодишната програмерска конференција Google I/O, прв пат беше прикажана технологија која би требало да овозможи навигација низ апликацијата Google Maps со ...

Google експериментира со Dark Mode за Chrome на паметните телефони

USB - 11.02.2019

На компанијата Google и беше потребно одредено време за да го имплементира темниот режим (Dark Mode) во своите апликации и платформи, но сега изгледа дека технолошкиот гигант конечно ја прифати оваа идеја, која е популарно барање на корисниците.

Google започна со тестирање на навигација со изменета реалност во Google Maps

Smartportal - 11.02.2019

Функција која Google ја презентираше за првпат минатата година, сега започнува со тестирање на ограничен број на корисници. Истата ќе им стане достапна на сите корисници кога тестирањето ќе заврши, односно ќе биде спремна да се користи од страна на ...

Темната тема во Google Chrome стигната до тест верзиите од прелистувачот

Smartportal - 11.02.2019

Веќе одреден период се најавува дека Google работи на воведување на темна тема кај својот интернет прелистувач Chrome. Темните теми стануваат се повеќе популарни, а можеме да ги видиме како кај голем број на апликации, така и кај оперативните ...