TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Работа има, но нема кој да работи

Канал5 - 20.03.2019

Работа има, но нема кој да работи. Струките кои се бараат на пазарот воопшто не соодветствуваат со она што се нуди. Како еден од проблемите за оваа состојба е тоа што државава лошо менаџира со образовниот систем, смета универзитетскиот професор ...

Огромен дел од барателите на работа во Полошко се неквалификувани кадри

Телма - 19.03.2019

87 % од активните баратели на работа во Полошко се неквалификувани кадри ако се земе предвид фактот дека 60 % од нив се со незавршено основно или средно образование а останатите се со гимназиско образование.

Македонскиот пазар се соочува со неквалификувана работна сила

ММС - 19.03.2019

Македонскиот пазар се соочува со неквалификувана работна сила, сметаат дел од учесниците на денешната дебата – Предизвиците на бизнис заедницата во однос на пронаоѓање на квалификуван кадар.

Бизнисот кубури и со менаџери

+инфо - 19.03.2019

Како главни гранки каде најмногу се чувствува недостиг на кадар се ИТ секторот, градежништвото, дистрибуцијата, производството и слично. Задржување на постоечкиот кадар и враќање на оние квалитетни кадри кои заминале на работа во странство се едни ...

Форум за состојбите со квалитетна работна сила во Тетово

Сител - 19.03.2019

Задржување на постоечкиот кадар и враќање на оние квалитетни кадри кои заминале на работа во странство се едни од главните предизвици на бизнис заедницата во земјава во однос на состојбите со работна сила.

Форум за состојбите со квалитетна работна сила во Тетово

Опсервер - 19.03.2019

Задржување на постоечкиот кадар и враќање на оние квалитетни кадри кои заминале на работа во странство се едни од главните предизвици на бизнис заедницата во земјава во однос на состојбите со работна сила.

Форум за состојбите со квалитетна работна сила во Тетово

MTM - 20.03.2019

Задржување на постоечкиот кадар и враќање на оние квалитетни кадри кои заминале на работа во странство се едни од главните предизвици на бизнис заедницата во земјава во однос на состојбите со работна сила.