TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОЧЕКУВАМЕ ТУРИСТИ ОД МАЛЕЗИЈА И ОД СИНГАПУР Само ако воведе електронски визи, државата многу ќе му помогне на туризмот

+инфо - 06.12.2023

Туристичките работници, пак, велат дека бројките се добри, но состојбата во туризмот е далеку од закрепнувачка по загубите што ги доживеа во 2020 година која можеше да биде дури поуспешна за 20 отсто од 2019 година која се смета за најуспешна година ...

АППТ: Туристичката индустрија во македонската економија инкасираше 471,59 милиони долари за првите три квартала од 2023

Локално - 04.12.2023

Предвидувањата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за туристичките текови за 2023 година се остваруваат. Целокупните резултати во туризмот се во насока не само на закрепнување на овој сектор, туку и на негов раст, со позитивен импакт ...

АППТ: Туристичката индустрија во македонската економија инкасираше 471,59 милиони долари за првите три квартала од 2023

Денар - 04.12.2023

Предвидувањата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за туристичките текови за 2023 година се остваруваат. Целокупните резултати во туризмот се во насока не само на закрепнување на овој сектор, туку и на негов раст, со позитивен импакт ...

АППТ: За првите три квартала Македонија од туризам инкасираше 471,59 милиони долари

МКД - 04.12.2023

Предвидувањата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за туристичките текови за 2023 година се остваруваат. Македонската туристичката индустрија може да се пофали со рекордни 471,59 милиони долари прилив во македонската економија за ...

Од туризмот сме заработиле 472 милиони долари за девет месеци

Независен - 04.12.2023

Туристичката индустрија во македонската економија инкасираше 471,59 милиони долари за првите три квартали од 2023 година, соопшти денеска Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ).

За првите три квартала Македонија од туризам инкасираше 471,59 милиони долари

Вечер Прес - 04.12.2023

Предвидувањата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за туристичките текови за 2023 година се остваруваат. Македонската туристичката индустрија може да се пофали со рекордни 471,59 милиони долари прилив во македонската економија за ...

АППТ: Туристичката индустрија во македонската економија инкасираше 471,59 милиони долари за првите три квартала од 2023

Република - 04.12.2023

Предвидувањата на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за туристичките текови за 2023 година се остваруваат. Целокупните резултати во туризмот се во насока не само на закрепнување на овој сектор, туку и на негов раст, со позитивен импакт ...

АППТ: Туристичката индустрија во македонската економија инкасираше 471,59 милиони долари за првите три квартала од 2023

MakPress - 04.12.2023

Туристичката индустрија во македонската економија инкасираше 471,59 милиони долари за првите три квартала од 2023 година, соопшти денеска Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ).