TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција апси уште 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

МКД - 12.02.2019

Турските власти денеска наредија апсење на 1.112 лица осомничени за врски со имамот Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвини за обидот за воен удар во 2016 година. Како што објави турската агенција Анадолија, налози за апсење се издадени како дел од ...

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

24Инфо - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Турција ја почна најголемата операција против мрежата на Ѓулен

Р.С.Европа - 12.02.2019

Tурските власти денеска издадоа налози за апсење на 1112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Налози за апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен во Турција

+инфо - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

Н.Македонија - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

Алфа - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

А1 On - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

Нетпрес - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

Опсервер - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

Курир - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на истрагата за наводни измами на испит во 2010 година, со што им е овозможено на полицајци да станат заменици полициски инспектори.

Турција наложи апсење на 1.112 лица поради поврзаност со Ѓулен

Курир - 12.02.2019

Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица, осомничени за поврзаност со движењето на исламскиот проповедник Фетулах Ѓулен, кого Анкара го обвинува дека стои зад обидот за државен удар во Турција во 2016 година.

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

Н.Македонија - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на ...

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

Независен - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на ...

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

Либертас - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на ...

Во Турција уапсенo 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

А1 On - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на истрагата за ...

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

+инфо - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на ...

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

Нетпрес - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на ...

Во Турција уапсени 641 лице поради поврзаност со движењето на Ѓулен

Опсервер - 12.02.2019

Турските власти приведоа 641 лице поради наводна поврзаност со движењето на Фатулах Ѓулен, за кого Анкара смета дека го организирал обидот за преврат во 2016 година. Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 1.112 лица во рамки на ...