TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Борбата за пациенти се води со анонимни СМС

Н.Македонија - 09.11.2019

Повеќе од две илјади пациенти во Хрватска добиле анонимна СМС со која се предупредуваат да не одат на вградување вештачко колено во јавните болници, поради наводна опасност за нивното здравје.

СКАНДАЛ ВО ХРВАТСКА: Протекла листа на 2000 пациенти на кои им биле испраќани тајни СМС пораки

Слободен Печат - 08.11.2019

Се истражува кој и како дошол до листата на пациенти и нивните броеви, па им испратил вознемирувачки пораки. Анонимен СМС од број кој започнува со „0800“, со предупредување дека вградување на вештачко колено во јавните болници е опасно за здравјето, ...