TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мала астро школа: Каква енергија имаме, млака или разурнувачка?

Слободен Печат - 09.11.2019

Преку поставеноста на планетата Марс во нашата натална карта ја согледуваме нашата упорност, храброст и самодоверба, но и начинот на кој ја искажуваме лутината. Со кои битки морам да се соочам во животот? Во кои ситуации морам да покажам повеќе ...

Маск прави планови за изградба на првиот град на Марс

Кајгана - 08.11.2019

Директорот на компанијата SpaceX, Елон Маск, планира да изгради град на Марс. Тој ги изнесе деталите за она што е потребно за патување на Марс и изградба на град. Станува збор за долгорочната визија на Елон Маск и неговите планови да ги направи ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Курир - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Опсервер - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Нетпрес - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Либертас - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

MakPress - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

Вечер - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип” ќе чини два милиони долари, а ...

Првиот град на Марс ќе се гради 20 години

А1 On - 08.11.2019

Според проценките на директорот на Спејс-Икс – Илон Маск, првиот град на Марс би се градел најмалку 20 години и за тоа би биле потребни барем 1.000 вселенски бродови. Според него, лансирањето на една ракета „Старшип“ ќе чини два милиони долари, а ...

Елон Маск планира да го изгради првиот град на Марс

USB - 10.11.2019

Директорот на компанијата SpaceX, Елон Маск, планира да изгради град на Марс. Тој ги изнесе деталите за она што сè е потребно за патувањето на Марс. Се работи за долгорочна визија на Елон Маск и неговите планови да ги направи луѓето интерпланетарен ...