TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Голем скок на Универзитетот „Св. Климент Охридски“- Битола на ранг листата на универзитетите во Европа

Нова ТВ - 12.02.2024

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ (УКЛО) – Битола на последното рангирање на Вебометрикс, светски призната ранг-листа на универзитети, забележа скок од 1.137 места на светско ново. Ректорот на УКЛО, проф.

Голем напредок на УКЛО – Битола на “Вебометрикс“ ранг-листата

Битола Њуз - 12.02.2024

Како што соопштија од Ректоратот на УКЛО, на последното рангирање на „Вебометрикс“ ранг-листата објавена на 30 јануари 2024 година УКЛО се искачи нови 1137 места на светско ново и е трето рангиран универзитет во Македонија.

Голем скок на УКЛО-Битола на ранг листата на универзитетите во Европа

Канал5 - 12.02.2024

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ (УКЛО) - Битола на последното рангирање на Вебометрикс, светски призната ранг-листа на универзитети, забележа скок од 1.137 места на светско ново. Во изјава за МИА, ректорот на УКЛО, проф.

Голем напредок на битолскиот универзитет на „Вебометрикс“ ранг-листата

Тера - 13.02.2024

Како што соопштија од Ректоратот на УКЛО, на последното рангирање на „Вебометрикс“ ранг-листата објавена на 30 јануари 2024 година УКЛО се искачи нови 1137 места на светско ново и е трето рангиран универзитет во Македонија.