TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПРИШТИНА ЈА ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА ЗЕЈТИН ОД СРБИЈА: Нареди итно повлекување од рафтовите

Фактор - 04.02.2023

Министерството за индустрија, трговија и претприемништво на Косово ја забрани продажбата на масло за јадење од централна Србија, бидејќи, како што наведуваат српските медиуми, наводно не ги исполнува критериумите на просечната количина во амбалажата ...

Косово забрани продажба на масло од Србија

Во Центар - 04.02.2023

Косово ја забрани продажбата на масло за јадење од Србија на територијата на Косово под изговор дека маслото не ги задоволува критериумите на просечната количина во амбалажата пропишана со сегашната регулатива.