TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

90-годишнина од раѓањето на Петре М. Андреевски ќе се одбележи со културен настан во село Слоештица

ТВ21 - 23.06.2024

Културната манифестација по повод 90 годишнината од раѓањето на македонскиот писател и поет, Петре М. Андреевски, ќе се одржи во селото Слоештица, Демир Хисар, во вторник, 25 јуни, почнувајќи од 13 часот.

На 25 јуни во Слоештица ќе се одбележи 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски

Радио МОФ - 23.06.2024

Во вторник (25 јуни) со почеток во 13 часот во село Слоештица, Демир Хисар ќе се одржи настан по повод 90 години од раѓањето на Петре М. Андреевски. Како што информираат организаторите, на настанот покрај посетата на гробот на Петре во с.

Во Слоештица ќе биде одбележана 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски

Макфакс - 22.06.2024

Со културна манифестација ќе биде одбележана 90 годишнината од раѓањето на македонскиот писател и поет, Петре М. Андреевски. Настанот ќе се одржи во родното село и вечното почивалиште – с.

Во Слоештица ќе биде одбележана 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски

Опсервер - 22.06.2024

Со културна манифестација ќе биде одбележана 90 годишнината од раѓањето на македонскиот писател и поет, Петре М. Андреевски. Настанот ќе се одржи во родното село и вечното почивалиште – с.

Во Слоештица ќе биде одбележана 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски

Репортер - 22.06.2024

Со културна манифестација ќе биде одбележана 90 годишнината од раѓањето на македонскиот писател и поет, Петре М. Андреевски. Настанот ќе се одржи во родното село и вечното почивалиште – с.

Во Слоештица ќе биде одбележана 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски

24 Вести - 23.06.2024

Со културна манифестација ќе биде одбележана 90 годишнината од раѓањето на македонскиот писател и поет, Петре М. Андреевски. Настанот ќе се одржи во родното село и вечното почивалиште – с.

Во Слоештица ќе се одбележи 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски

Трн - 23.06.2024

Со културна манифестација ќе биде одбележана 90 годишнината од раѓањето на македонскиот писател и поет, Петре М. Андреевски. Настанот ќе се одржи во родното село и вечното почивалиште – с.