TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците се загрижени: Сериозна опасност ѝ се заканува на Источна Европа!

Факултети - 08.02.2018

( Фото: Thinkstock ) На просторот помеѓу 60 степени јужна и 60 степени северна географска ширина научниците откриле концентрација на озон што е во константен пад на висина од 15 и 25 километри, каде што озонската обвивка отсекогаш е густа.

(ВИДЕО) ЕВРОПА ЌЕ БИДЕ “ИСПРЖЕНА”: Шок откритие на научниците ! Еве што ни се заканува !

Маркукуле - 07.02.2018

Научниците открија озон кој е во константен пад на висина меѓу 15 и 25 километри каде озонската обвивка од секогаш била густа. УВ зрачењето може да предизвика промени во ДНК-та на растенијата, животните и луѓето.

Опасност за Источна Европа: Еве од каде ни се заканува смрт!

Sky - 07.02.2018

Научниците, помеѓу 60 степени јужна и 60 степени северна географска ширина откриле концентрација на озон кој е во константен пад на висина помеѓу 15 и 25 километри каде озонската обвивка секогаш била густа.

Лошо и се пишува на планетата Земја

Канал5 - 07.02.2018

Научниците ги објавија најновите откритија , според кои озонската обвивка сепак не се обновува . Со исфрлањето на фреонот од употреба , научниците пред 30 години очекуваа дека нивото на озон ќе се нормализира и озонските дупки ќе се санираат .

Озонско загадување им се заканува на Источна Европа и Балканот

Кајгана - 07.02.2018

Научниците открија висока концентрација на озон меѓу 60 степени јужна и 60 степени северна географска ширина, што е во постојан пад на височина од 15 и 25 километри каде озонската обвивка секогаш била густа.

Озонско загадување им се заканува на Источна Европа и Балканот

USB - 08.02.2018

На просторот помеѓу 60 степени јужна и 60 степени северна географска ширина научниците откриле концентрација на озон што е во константен пад на висина од 15 и 25 километри, каде што озонската обвивка отсекогаш е густа.