TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Берлин кажа „халт“ на старите дизели

Авто Магазин - 10.10.2018

Берлинскиот управен суд им пресуди на дизелите - донесена е одлука дека германскиот главен град на некои улици треба да воведе забрана за сообраќај на старите дизели чија емисија на азотни оксиди ги надминува дозволените количини.

Увозот на стари возила двојно поголем поради стравот од нови прописи (инфографик)

Мета - 10.10.2018

Драстично зголемен, во некои моменти и двапати поголем, бил увозот на користени возила во првите седум месеци од годинава во однос на истиот период во 2017 година, а ова количество на увезени стари автомобили, автобуси и товарни возила од јануари до ...

Судот во Берлин забрани да се возат стари дизел-автомобили

Макфакс - 10.10.2018

Судот во Берлин донесе одлука со која главниот град во Германија ќе воведе забрана за возење на стари дизел возила на некои од патиштата. Забраната се однесува за сите возила кои имаат Еуро 5 или постари норми. Најновиот најстрог стандард е Еуро 6.

Судот во Берлин забрани да се возат стари дизел автомобили

Точка - 10.10.2018

Судот во Берлин донесе одлука со која главниот град во Германија ќе воведе забрана за возење на стари дизел возила на некои од патиштата. Забраната се однесува за сите возила кои имаат Еуро 5 или постари норми. Најновиот најстрог стандард е Еуро 6.

Судот во Берлин забрани да се возат стари дизел автомобили

OhridNews - 10.10.2018

Судот во Берлин донесе одлука со која главниот град во Германија ќе воведе забрана за возење на стари дизел возила на некои од патиштата. Забраната се однесува за сите возила кои имаат Еуро 5 или постари норми.

Берлин забрани да се возат стари дизел автомобили

Денар - 10.10.2018

Судот во Берлин донесе одлука со која главниот град во Германија ќе воведе забрана за возење на стари дизел возила на некои од патиштата. Забраната се однесува за сите возила кои имаат Еуро 5 или постари норми. Најновиот најстрог стандард е Еуро 6.

Судот во Берлин забрани да се возат стари дизел автомобили

Република - 10.10.2018

Судот во Берлин донесе одлука со која главниот град во Германија ќе воведе забрана за возење на стари дизел возила на некои од патиштата. Забраната се однесува за сите возила кои имаат Еуро 5 или постари норми. Најновиот најстрог стандард е Еуро 6.