TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вкупно 776 аптеки ќе добијат 12 илјади денари зголемени квоти и за март

Република - 20.03.2019

Седумстотини седумдесет и шест приватни здравствени установи-аптеки, со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор, за месец март 2019 година, ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови, за 12.000 денари, ...

Дончев: „Лекот“ за лековите е систем без месечни квоти и електронско досие за секој пациент

+инфо - 19.03.2019

Решението е систем без квоти, само под услов да има строга контрола и увид и да сме 100 отсто сигурни во веродостојноста и валидноста на секој поединечен рецепт. Ако тоа го постигнеме, нема да има потреба од месечни квоти во аптеките.

Зошто, ако може, проблемот да не биде поголем?

+инфо - 19.03.2019

Премиере Заев, вам ви се обраќам, за да ве замолам да пристапите кон решавање на проблемот со „државните“ лекови. Како? Не знам како. Ќе си најдете поспособни луѓе да ви кажат како. Дајте остав на команда.

776 аптеки ќе добијат 12 000 денари зголемени квоти и за март

А1 On - 20.03.2019

Седумстотини седумдесет и шест приватни здравствени установи-аптеки, со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор, за месец март 2019 година, ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови, за 12.000 денари, ...

Побрзајте по лекови, во 776 аптеки мартовската квота зголемена за 12.000 денари

+инфо - 20.03.2019

Линеарното зголемување на квотите за плус 12.000 денари, е обезбедено за секоја здравствена установа – аптека, освен за апеките сомаксимална месечна квота од 650.000 денари и ќе важи само за месец март.

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

Канал5 - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари за 776 аптеки

Нова ТВ - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари, соопшти ФЗО.

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

ММС - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

24Инфо - 20.03.2019

– Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

ФЗОМ: Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

Press24 - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Аптеките ќе добијат зголемени квоти и за март

Макфакс - 20.03.2019

Седумстотини седумдесет и шест приватни аптеки, со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор, за месец март 2019 година, ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12.000 денари.

Аптеките и овој месец ќе добијат зголемување на квотите за 12.000 денари, вели Фондот за здравство

Сакам да кажам - 20.03.2019

Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ) и овој месец ќе ги зголеми квотите на аптеките, откако изминативе денови граѓаните реагираа дека не можат да подигнат лек на рецепт. Од ФЗОМ соопштија дека 776 аптеки ќе добијат 12.000 денари зголемени квоти ...

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

1tv - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Аптеките ќе добијат зголемени квоти и за март

Точка - 20.03.2019

Седумстотини седумдесет и шест приватни аптеки, со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор, за месец март 2019 година, ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12.000 денари.

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

Либертас - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари ќе добијат вкупно 776 аптеки

Вечер - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

Бриф - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

еМагазин - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

Вкупно 776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари

Опсервер - 20.03.2019

Вкупно 776 приватни здравствени установи – аптеки со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор за март 2019 година ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови за 12 илјади денари.

776 аптеки ќе добијат зголемување на квотите за лекови за 12.000 денари

Скопје1 - 20.03.2019

Седумстотини седумдесет и шест приватни здравствени установи-аптеки, со кои Фондот за здравствeнo осигурување во моментов има склучено договор, за месец март 2019 година, ќе добијат рамномерно зголемување на квотите за лекови, за 12.000 денари.

ФЗОМ ќе ги зголеми квотите на аптеките

Скопје инфо - 21.03.2019

Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ) и овој месец ќе ги зголеми квотите на аптеките, откако изминативе денови граѓаните реагираа дека не можат да подигнат лек на рецепт. Од ФЗОМ соопштија дека 776 аптеки ќе добијат 12.000 денари зголемени квоти ...